VIDEO Policlinica din centrul Reșiței – focar de infecţie din cauza toaletelor?

A trecut mai bine de un an de când spaţiile medicale din Policlinica din Centrul Resitei au fost vândute către medici. Pacienţii se aşteptau la o serie de îmbunătăţiri ale clădirii, dar au sperat în zadar. Policlinica arata la fel de rău. Pereţi distruşi, toalete insalubre şi uşi înnegrite de trecerea anilor. Medicii spun însă ca o parte din vina este a pacienţilor. Ei au încercat să refacă toaletele, dar acestea nu au rezistat mai mult de două luni.

,,O luptă continuă cu lipsa de educaţie a unor pacienți. Acesta este, potrivit medicilor, motivul pentru care policlinica din centrul Reșiței arată în continuare ca în Evul Mediu. Orice se renovează este distrus peste noapte de câțiva pacienți certați cu bunele maniere. Este cazul unui grup sanitar din spațiul comun. În numai două luni de la renovare a fost distrus complet” spune dr. Maria Preda, președinta Colegiului medicilor de familie din Caras Severin.

Chiar dacă spațiile medicale au fost cumpărate de medici de mai bine de un an, holurile Policlinicii sunt în continuare întunecate. Grupurile sanitare, adevărate focare de infecție, au fost închise. Pereții sunt scorojiți, ușile – negre de trecerea anilor, fotoliile de așteptare sunt rupte iar lista poate continua. Medicii spun că o renovare completă ar necesita mult timp și foarte mulți bani.

În plus în clădire se află și alte instituții: laboratoare ale Direcției de Sănătate Publică sau ale Spitalului Județean. Iar medicii care au devenit de curând proprietari asupra spațiilor din Policlinică, nu s-au constituit încă într-o asociație.

Comentarii

comentarii