VIDEO Ponta vrea alianța PSD-ALDE

Prezent la Reșița pentru a susține candidaturile la Primărie și Consiliu Județean ale celor doi candidați peopuși de către PSD, Victor Ponta a precizat că va face tot posibilul ca PSD să se alieze cu ALDE.
”Eu, spre deosebire de domnul viitor primar (Ioan Crina) sunt mai puțin diplomat, vă spun de pe acuma, în calitatea mea de simplu membru PSD și deputat de Gorj, dar o să fac tot ce pot- și încă mai pot – ca PSD să se alieze cu ALDE în toate județele țării și să pregătim alianța PSD-ALDE – UNPR după parlamentarele din noiembrie. Deci eu, ca simplu membru de partid, sunt mai liber și pot să spun. Cei cu funcții nu pot să spună”, a precizat Victor Ponta. De asemenea, le-a urat ”tot succesul din lume” nu numai PSD-ului la alegerile care vor urma, dar și pentru ALDE și UNPR, subliniind că și Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin au fost parteneri loiali și corecți în fosta guvernare. ”Sper ca și UNPR-ul să scoată un rezultat bun deși au fost cam măcelăriți, așa, în ultima perioadă, dar cu acești oameni am făcut lucruri bune”, a mai spus Victor Ponta subliniind că va face tot posibilul ca aceste ”majorități” să funcționeze după alegerile locale ca să se pregătească ”majoritatea” de după alegerile parlamentare. Fostul premier crede în șansele acestor partide și datorită situației ”penibile” creată de PNL prin cei doi copreședinți, pe care nu ezită să-i critice pe facebook, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

”Dacă îmi spuneți dumneavostră că PNL singur ia 50 %…eu unul nu cred, sau mă rog, cât mai stau Gorghiu cu Blaga nu au nici o șansă să treacă de 25%, eu mă rog să nu-i schimbe pe Gorghiu și pe Blaga să-i lase că ceva mai bun e greu să găsim”, a precizat, zâmbind, Victor Ponta. ”Mă bazez pe faptul că domnul Iohannis nu va lăsa să fie schimbată doamna Gorghiu și asta mă face foarte optimist pentru alegeri”, a adăugat Victor Ponta.

Despre ALDE a precizat că are speranțe că va lua peste 5%, atât la alegerile locale cât și la cele parlamentare.
publicitate p

Comentarii

comentarii