VIDEO Postasii protesteaza – Noile ordine ale sefilor vor pune pe drumuri sute de oameni

Agenţii poştali din mai multe zone rurale ale judeţului Caraş-Severin s-au adunat în fața Oficiului Judeţean de Poştă Caraș Severin. Motivul ? Oamenilor li s-a cerut să semneze un act adiţional la contractul de muncă prin care norma de lucru le este redusă la 4 ore. Această măsură îi nemulțumește pentru că presupune şi reducerea veniturilor – asta în condiția în care vor munci tot ca și până acum, în aceleași condiții.
Reducerea normei de lucru la 4 ore, în condiţiile în care volumul de muncă rămâne acelaşi, îi nemulţumeşte profund pe agenţii poştali care activează în mediul rural. Oamenii se plâng, de asemenea, şi de salariile mici pe care le primesc şi de condiţiile în care sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea.

Liderul de sindicat spune că măsura reducerii normei de lucru a fost decisă la nivel naţional și că s-ar putea reveni la normal dacă va crește volumul de muncă.

În Caraş-Severin activează aproximativ 120 de a agenţi poştali rurali. Dintre aceștia, aproape 95% au oficiul poștal acasă la ei. Mai exact, Direcția de Poștă nu plătește chirie pentru spațiul respectiv, activitățile se fac cu toate cheltuielile suportate de către angajați: apă, curent, telefon, internet, etc.

Mai grav este faptul că începând cu data de 1 aprilie, din oficiile poștale rurale au fost retrase aparatele de încasare a facturilor. Asta înseamnă că un localnic din Teregova sau Rusca trebuie să meargă la Herculane sau la Caransebeș să plătească facturile. Diriguitorii de la Bucureşti uita probabil că vorbim de o Românie rurală cu populație îmbătrânită și de unde tinerii au plecat și pleacă în continuare pe capete la muncă în țările Europei. Așa că, este greu de crezut că baba Ioana sau moșul Iosif se vor loga pe conturile companiilor de energie, tv, internet, telefonie sau alte utilități ca să facă plăți online.

Comentarii

comentarii