Actualitate

VIDEO Poveste adevărată în prag de sărbători: un pompier și-a primit înapoi portofelul cu bani pe care nici nu știa că-l pierduse

Într-o societate in care banii și interesele dictează totul, un tânăr din Reșița, a dovedit că este cu adevărat o raritate. Gestul lui Paule Legezeu i-a impresionat pe toți oamenii cu care am stat de vorba despre acest lucru. Iată întreaga poveste.
Un tânăr din municipiul Reșița, Paul Legezeu, a găsit un portofel plin cu bani, dar și cu documente – cm tot ce înseamnă acte: de la cartea de identitate și până la permis auto, legitimație de serviciu sau carduri bancare. Desi suma găsită în portofel era frumușică, adică aproape peste 1.100 de lei, tânărul nu a stat deloc pe gânduri și a venit cu portofelu la noi la redacția www.infocs.ro. Trebuie spus că Paul este un colaborator al ziarului nostru de știri și este autorul a multor materiale video pe care pe puteți vedea pe infocs.ro.

Împreună cu Paul am mers la IPJ Caraș Severin și așa cum se face, portofelul a fost predat ofițerului de serviciu. Într-un timp forte scurt, cu multă operativitate, s-a luat legătura cu ISU Banat Timișoara și proprietarul portofelului, un pompier militar, a fost găsit și i s-a comunicat faptul că portofelul său se află la sediul IPJ Caraș Severin.

Și fiindcă toate întâmplările care se termină cu bine au și o parte veselă, partea distractivă a întâmplării abia acum urmează: păgubașul – pompierul militar din Timișoara, nici măcar nu știa că îți pierduse portofelul …la Reșița. Ba mai mult, în prima fază l-a luat ,,cam tare” pe ofițerul de serviciu spunându-i că este o farsă și ,,s-a prins” – așa că nu-l poate păcăli.

Lucrurile s-au schimbat în momentul în care i s-au oferit mai multe amănunte personale și s-a cerut să-și verifice portofelul. Pompierul și-a dat seama de realitate și de emomoții probabil, nici măcar nu i-a mulțumit lui Paul pentru gestul făcut.

Așa că, în acest an, Paul Legezeu a fost Moș Crăciun pentru pompierul nostru din Timișoara. ,,Nu m-am gândit nici o clipă la altceva decât să predau portofelul păgubașului. Nu știam cum se procedează, am mers la colegii de la infocs.ro și lucrurile s-au rezolvat imediat. Mă gândesc cât de bucuros aș fi eu să mi se întâmple un așa lucru – care este normal la urma -urmei” a declarat Paul pentru Infocs.ro

Paul este un tânăr din Reșița care de-a lungul timpului s-a implicat ca voluntar în mai multe campanii printre care, cele mai cunoscute sunt cele din perioada sărbătorilor de iarnă și de Paști când împreună cu prietenii lui, Alin și Marco, au strâns de la oamenii de bine din Reșița și din țară, zeci de pachete cu haine, alimente și jucării și pe care mai apoi le-au distribuit copiilor cu posibilități materiale scăzute.

Comentarii

comentarii