VIDEO Premiera nationala – Taximetre electrice la Resita

La Reșița vor fi introduse taximetre electrice. In urmatorii doi ani, un sfert din numarul taximetrelor din oras vor fi electrice. Asociatia tximetristilor a primit cu bucurie propunerea.

Consilierii locali au aprobat, în cadrul ultimei sedinte cu unanimitate de voturi, noul Regulament de taximetrie, care prevede ca până la finele anului 2020, un sfert din taximetrele din municipiu să fie electrice.

”Acesta a fost cel mai important lucru care s-a întâmplat în această şedinţă. Există două categorii de oameni, unii care clamează reducerea de emisii de carbon şi unii care acţionează în acest sens. Nu ştiu exact, dar cred că este o premieră la nivel naţional, ceea ce am aprobat noi, şi anume, că până în decembrie 2020, un sfert din taximetrele din Reşiţa să fie electrice, iar până în 2025, să avem 50% dintre ele” spune primarul Ioan Popa.

Autoritatile spun ca este o actiune curajoasă si pe care au convenit-o împreună cu Asociaţia Taximetriştilor din Reşiţa, cărora le mulţumesc pentru că au avut curajul să intre în această aventură.

În următoarele două săptămâni urmează să fie montate şi primele staţii electrice, ceea ce ar putea să fie un semnal de bun augur şi la nivel naţional.

Comentarii

comentarii