VIDEO Primăria Reșița a început războiul cu căpușele

Peste 100 de reșițeni au ajuns la spital, din 1 mai și până în prezent, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Zilnic, la UPU ajung cel puțin 8 cazuri de oameni înțepați. Mai grav este faptul că numărul lor este mult mai mare faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Mulți au fost tratați la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență, dar o bună parte dintre ei, ai ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Staționar III în urma mușcăturilor de căpușă. Aceștia au primit îngrijiri medicale la camera de gardă şi sunt sub supravegherea medicală a specialiştilor infecţionist..

Municipiul Reşiţa, prin operatorul care efectuează acţiuni de dezinsecţie şi deratizare la nivelul municipiului, va demara în zilele de 28-29 mai 2015 operaţiuni (tratamente) de combatere a căpuşelor în parcurile din municipiu şi în locurile de joacă pentru copii, după cum urmează:

I. În data de 28.05. 2015:

a. Începând cu ora 1300 , în zonele nominalizate pentru activităţi de picnic:
– Driglovăţul Nou
– Str. Caraiman
– Cartier Moniom – lângă terenul de fotbal de pe Valea Moniomelului.

b. Începând cu ora 2200, în parcuri:

– Parcul Cărăşana (lângă Casa Corpului Didactic, zona centrală)
– Parcul Copiilor (Bd. Muncii)
– Parcul Tricolorului (în zona Bisericii “Schimbarea la Faţă” din Govândari, zona Victoria)
– Parcul Copilului (Siderurgistului)
– Parcul de la intersecţia B-dul A.I. Cuza cu B-dul Revoluţiei din Decembrie
– Parcul Bernard Andrei (Stavila)
– Zona verde – Piaţa 1 Decembrie 1918.

II. În data de 29.05.2015:

a. Începând cu ora 900- în locurile de joacă pentru copii.

Precizăm că substanţele utilizate sunt autorizate, certificate şi avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu prezintă pericol pentru populaţie.
Recomandăm cetăţenilor ca, în intervalele de timp menţionate, să limiteze deplasările pe domeniul public unde se execută lucrarea şi să evite raza de acţiune a utilajului de stropit.
Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu la numărul de telefon: 0255/ 210258.

[youtube id=” yZdAdyQPOIo”]

Comentarii

comentarii