VIDEO Primaria si Consiliul Local ne invita la Ruga de la Bocsa Vasiova

Pentru a doua oara in acest an, dupa Ruga de la Bocsa Romana, bocsenii au parte de muzica buna si distractie. Cea mai veche biserica din orasul Bocsa din Caras Severin isi sarbatoreste Hramul, ocazie cu care locuitorii orasului sunt chemati la joc pe Platoul Casei de Cultura din Bocsa.
Tradiționala Rugă de la Vasiova, începând cu ora 18, le oferă bocșenilor o seară de neuitat, cu dans, cântece și voie bună, cu formațiile de dansuri ale Casei Orășenești de Cultură din Bocșa: JUNII BOCȘANEI, CEATA BOCȘANEI și BOCȘANA iar de la orele 18,00 si până spre miezul nopții, – MUZICĂ, DANS ȘI VOIE BUNĂ ÎN COMPANIA ÎNDRĂGITEI SOLISTE DE MUZICOPULARĂ LILIANA LAICHICI ȘI A FORMAȚIEI SALE.

,,Ruga de la Vasiova este una cu tradiție. Această sărbătoare, care se organizează în fiecare an de Nașterea Maicii Domnului, este amintită și în versurile cunoscutului poet în grai bănățean, Tata Oancea. Biserica din cartier este cel mai vechi lăcaș de cult din Bocșa, fiind atestată încă din secolul al 18-lea” spune primarul orașului, Eugen Cismăneanțu.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Bocșa, împreună cu Consiliul Local și Casa de Cultură din oraș.

Comentarii

comentarii