VIDEO Primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu, merge alături de MP și Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost astăzi oaspetele primarului orașului Bocșa, Eugen Cismăneanţu. Băsescu a fost primit tradițional românește cu pâine și sare, dar și bănățenește- adică cu un ștamplu de răchie. La întâlnire, alături de câteva sute de oameni, au fost prezenți și Paul Purea, candidatul MP la Primăria Reşiţa şi Ionuţ Popovici, preşedintele organizaţiei judeţene al Partidului Mișcarea Populară.
Primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanţu, a anunțat public că la alegerile din vară, o să candideze pentru fotoliul de edil al orașului, numai că, a schimbat echipa de preteni și de colegi de partid. Mai exact, Cismăneanțu, unul dintre cei mai tineri primari din Caraș Severin și probabil din țară, de acum înainte va merge la alegeri pe listele Partidului Mişcarea Populară. Cismăneanțu a spus că ,,voi merge alături de Traian Băsescu fiindcă în urmă cu patru ani, tot cu Traian Băsescu am câştigat fotoliul de primar”.

Eugen Cismăneanțu şi-a anunţat miercuri oficial candidatura avându-i alături pe fostul preşedinte al României și actualul președinte al PMP, Traian Băsescu și pe președintele organizației județene, Ionuț Popovici. ”La alegerile di iunie voi candida pentru Mişcarea Populară. Am luat această decizie deoarece nu vreau să uit ceea ce am promis alegătorilor mei în 2012, și anume că le voi apăra interesele. Nu voi accepta sub nicio formă ca Partidul Naţional Liberal, prin conducerea pe care o are în Caraş-Severin, să pună la zid consilieri locali, să tragă la răspundere primari în funcţie, pentru că nu am dorit să le facem jocurile de partid. Vreau să fiu foarte clar; în 2012, am candidat cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Acum, candidez alături de Traian Băsescu. Vizita de azi ne obligă la mai mult, la mai bine. Ne dorim, împreună, ca toată munca pe care noi o depunem şi toate roadele politice, să le direcţionăm către partidul care de fapt ne-a format. Am început cu Traian Băsescu și în 2012 am bătut în oraşul Bocşa USL-il. Le mulţumesc oamenilor pentru încredere și nici de acum înainte nu-i voi dezamăgi”, a declarat în cadru festiv primarul oraşului Bocşa, Eugen Cismăneanţu.

Primarul Eugen Cismăneanțu a mai spus că ,,îmi justific această acțiune ( trecerea la PMP nn) în Caraş-Severin PNL, nu a înţeles mesajele pe care tinerii le-au transmis în PNL, prin care au cerut o reformă în Partidul Naţional Liberal. Sunt foarte mulți membrii în PNL nemulțumiți, sunt mulți care înceacă să găsească o stradă în PNL. Dragi colegi, nu o mai căutați, nu o veți găsi. Sunt foarte mulţi foşti PDL-işti şi actuali PNL-işti, care suferă după partidul care i-a creat şi care sunt nemulţumiţi, dar care nu au avut curajul să spună lucrurilor pe nume”.

”Îi mulţumesc lui Eugen Cismăneanţu pentru decizia pe care a luat-o. Nu vă ascund că pentru mine dispariţia PDL a fost greu de înţeles, dar am anticipat-o din momentul în care a fost ales domnul Vasile Blaga, preşedinte. Ştiam de atunci că partidul va lua o direcţie neprevăzută şi că va renunţa la verticalitatea PDL care îl caracteriza până atunci. A fost îngenunchiat, predat cu istoria tânără, dar plină de glorie, pentru că PDL a făcut ca în democraţie să apară nişte performanţe care sunt greu de găsit, chiar şi la partide istorice. În cei 25 de ani, de exemplu, PDL a dat de trei ori primar general al capitalei şi de două ori preşedintele României. De aceea, revenirea lui Eugen Cismăneanţu către spiritul pe care l-a avut PDL, adică intrarea şi candidatura lui pentru Mişcarea Populară, pe mine mă bucură și pot să vă spun că în țară sunt foarte mulți primari din foarte multe județe care vor candida pentru Mișcarea Populară. Lor li se adaugă și consilierii care au câștigat în 2012 pe listele PDL” a spus Traian Băsescu, liderul MP, la Bocșa.

Traian Băsescu a mai spus că ”Vreau să se ştie că eu nu am alte obiective politice personale, dar îmi doresc să particip la construirea unui partid nou, care să nu aibă agăţate de picioare tarele tranziţiei şi care să reprezinte perspectiva pentru România, adică un partid care să genereze încredere. Nu vom reuși să o facem ușor și de la început. Obiectivul meu este să transfer către aceşti oameni tot ceea ce am învăţat în activitatea mea de om politic, în toţi aceşti 24 de ani. Obiectivul nostru este să construim un partid nou, ma bucură decizia lui Eugen de a veni la noi, îi chem pe toți primarii care au candidat pe listele PDL și nu-și găsesc acum locul în noul PNL care a moștenit unele năravuri. Uitați-vă la Eugen Cismăneanțu, uitați-vă la președintele organizației județene, Ionuț Popovici, deja mă simt complexat de atâta tinerețe, dar au nevoie și de bătrâni și de înțelepciunea nostră”.

Traian Băsescu a spus că nu s-a întâlnit cu Sorin Frunzăverde, nu a vorbit cu acesta de vreo fuziune fiindcă ,,nu cred că și-ar dori așa ceva fiind alături de Ghiță Falcă, unul dintre artizanii fuziunii. Membrii PDL nu au fost consultați despre această fuziune și probabil de aceea nu-și găsesc locul în noul PNL”.

Referitor la ținta în alegeri, Traian Băsescu a mai spus că ,,nu vrem să ne fixăm obiective arogante sau nerealiste la momentul acesta. Stiu că nu stăm foarte bine în județe precum Covasna, Harghita, Mureș. Ne propunem ca obiectiv pe vot politic (CL) să obținem un 10-12 la sută la nivel național – ceea ce ne duce la un 15-20 la suta la alegerile din toamnă și cu ocazia asta să cream acel partid nou care să conteze. Ce să mai vorbim despre faptul că cineva ar vrea să scindeze PNL-ul? Păi nu este deja destul de scindat? Autoscindat? Există o mișcare de scindare în PNL, vă pot spune că am fost la Brăila și la Buzău. Această mișcare de transfer de foști PDL-iși din actualul PNL către Mișcarea Populară, există, fie ca sunt primari, consilieri, simplii membrii – această mișcare se va accelera și venirea mea aici, este un semnal în acest sens”.

Cu același prilej, șase dintre consilierii locali au anunțat că sunt alături de Traian Băsescu și vor candida în luna iunie pe listele Mișcării Populare. În încheierea întâlnirii, primarul Eugen Cismăneanțu a spus că: ,,Înainte de a fi oameni politici, eu sunt primar al orașului Bocșa. Trebuie să înțelegeți că ceea ce facem noi azi aici, nu este neapărat în scop politic, ceea ce am realizat azi aici, este o decizie în favoarea bocșenilor”.

După conferinţa de presă de la sediul Primăriei Bocșa, Traian Băsescu a mers la Casa de Cultură unde s-a întâlnit cu membrii de partid și simpatizanţii săi din Bocșa, dar și mulți veniți din alte localități.

Nu este de ascuns faptul că în faţa Casei de Cultură, Traian Băsescu a fost întâmpinat cu huiduieli de câțiva cetățeni care i-au reproșat unele lucruri petrecute pe timpul cât a fost președinte al României. Fostul şef de stat a fost primit în sala de spectacole în spirit electoral, adică, cu aplauze și strigăte de simpatie sau încurajare.

In materialul VIDEO din cadrul articolului, reporterii nostrii au surpins si inregsitrat toată conferința de presă și tot ce au declarat primarul Eugen Cismăneanțu și președintele Traian Băsescu la Bocșa.


Foto Daniela C.

Comentarii

comentarii