VIDEO Primarul Popa: Se gandeste la greva si la demisie

Deciziile care s-au luat la nivel central legate de ordonanțele privind grațierea și codul penal, l-au determinat pe primarul Reșiței să se gândească la o posibilă grevă pe termen nelimitat și chiar existența unei posibile demisii, la un moment dat. Ioan Popa a declarat într-o conferință de presă că dacă după întâlnirea cu primarii liberali din județ care va avea loc în cursul zilei de astăzi se va lua o decizie comună de protest.

”Eu personal în calitate de primar al Reșiței am luat în calcul ideea de a intra într-o grevă. Mi-am consultat și colegii de breaslă, primarii de la Moldova Nouă, de la Herculane, Ezeriș și așa mai departe și urmează ca în cursul zilei de astăzi să ne întâlnim și să decidem dacă facem acest lucru ca un front comun, urmând ca după această întâlnire să decid dacă voi face acest demers unilateral sau vom face un gest comun”, a declarat primarul Ioan Popa.
Primarul reșițean a luat această decizie din convingerea că munca celor din justiție este după opinia sa ”călcată în picioare”.

”Credcă oricine își dă seama că nu e ușor să faci dosare unor oameni puternici, unor oameni potenți financiar sau pe poziții politice foarte puternice pentru că asta presupune un curaj pentru acești tineri și după metri cubi de dosare, ani de procese, să vină cineva să șteargă cu buretele toată această muncă mi se pare de prost gust, cel puțin”, a mai spus Popa. Edilul consideră că acest gest de protest este o susținere a celor din sistemul justiției, poliție, DNA care dacă nu sunt sprijiniți părăsesc ”Câmpul de luptă” și riscăm o întoarcere la un sistem totalitarist.

În cazul în care Popa va intra în grevă va lăsa dispoziție ca actele pe care ar trebui să le semneze să intre în sarcina unuia dintre viceprimari. Pentru actele care necesită în mod expres semnătura primarului nu va exista dispoziție cu drept de semnătură pentru cei doi viceprimari. Serviciile primăriei vor lucra în mod normal și activitatea nu va fi periclitată.
Chiar dacă unii dintre primarii liberali din județ nu vor fi de acord să intre în grevă, Ioan Popa a declarat că este pregătit ca el personal să o facă.
De asemenea, edilul a declarat că se aștepta ca mulți PSD-iști să aibă o reacție față de deciziile legate de grațiere și cod penal.

”Mă întristează faptul că cunosc mulți PSD-iști, mulți oameni din PSD pe care eu îi consider de calitate și mă așteptam, cel puțin la unii dintre ei să aibe deja o reacție vis-a-vis de ce se întâmplă în ultimele săptămâni pe problema de grațiere și amnisite. Cred că dacă faci parte dintr-un partid politic nu înseamnă că devi mut. eu cred că înaintea oricărei organizații, culte sau oculte, noi suntem oameni și avem o opinie pe care trebuie să ne-o manifestăm”, a mai spus Popa.

Popa nu s-a sfiit să declare că există și varianta unei demisii și în urma unor discuții cu cei din PNL să existe și posibilitatea generării unor alegeri locale.
”Ne dăm demisia în bloc și atunci lumea să hotărască dacă vrem să avem numai un partid pe eșicherul politic și atunci să îl alegem numai pe acela și cu asta basta, mergem acasă. Au existat și discuții cu colegi parlamentari și unii spun ”hai să ieșim din Parlament, ne dăm demisia”.În mod matematic, ca pe tabla de șah, dacă doriți, vine următoirul pe listă, dacă următorul nu dorește să intre pe liste, atunci se epuizează lista de parlamentari dintr-un partid și vin parlamentarii din celălat partid și atunci haideți să facem un parlament sută la sută PSD-ALDE și gata”, a mai spus edilul Reșiței.

Comentarii

comentarii