VIDEO Prizonieri in propriile case din cauza lucrarilor care nu se mai termina

Locuitorii de pe o stradă din Muncitoresc au ajuns la capătul răbdării din cauza constructorilor care efectuează lucrări de înlocuire a pavajului. Strada este impracticabilă de mai bine de o lună, iar oamenii se gândesc cu groază la faptul că iarna se apropie și există pericolul ca lucrările să nu fie gata la timp.

Nicolae Grigorescu este o stradă în pantă din cartierul Muncitoresc, ce a fost cuprinsă într-un proiect al Primăriei Reșița de înlocuire a pavajului. Deși hotărârea de Consiliu Local a dat undă verde lucrărilor din iunie 2015, constructorii s-au apucat efectiv de lucru abia anul acesta, la mijlocul lunii august. De atunci a început și coșmarul pentru locuitorii de aici. Muncitorii au spart strada de la un capăt la altul fără să se gândească și la oameni, care aveau nevoie de un spațiu, cât de mic, de trecere. După ce au scăpat de bolovani, cele câteva familii s-au trezit în noroi. De mai bine de o lună pe stradă nu se poate intra cu mașina, iar mersul pe jos e o aventură. Pentru copii zona este de-a dreptul periculoasă, iar ambulanța sau pompierii nu pot ajunge în caz de urgență. Oamenii înțeleg că e vorba despre lucrări de amploare, care presupun un oarecare disconfort, însă sunt nemulțumiți de întârzierile prea mari și de faptul că muncitorii fac treabă de mântuială.

Potrivit proiectului, strada trebuia finalizată pe 15 septembrie, însă în ritmul acesta autoritățile se tem că nu va fi gata până la venirea iernii.

Strada paralelă, Romul Ladea, a trecut prin același tratament. Mai bine de patru luni a durat pavarea. Însă primăria nu a făcut recepția, deoarece s-au constatat erori în efectuarea lucrărilor.

O familie de pe Strada Romul Ladea s-a trezit cu apa menajeră în curte și în garaj, din cauza canalelor înfundate în timpul lucrărilor. Pe Nicolae Grigorescu o femeie decedată a fost purtată pe brațe, deoarece nicio mașină nu a avut acces.

Comentarii

comentarii