VIDEO Probleme pentru victimele comunismului – Foştii deţinuţi politici şi deportaţii sunt nevoiţi să lupte în instanţă pentru unele drepturi

La aproape 30 de ani de la căderea comunismului, victimele acestui regim continua să fie nedreptăţite de statul roman. Foştii deţinuţi politici şi deportaţii sunt nevoiţi să lupte în instanţă pentru a-şi recupera prejudiciile cauzate de regimul comunist iar copiii lor nu au dreptul la despăgubiri morale.

În Caraş-Severin mai sunt, în prezent, sub 1.000 de deţinuţi politici sau deportaţi în Bragan care primesc drepturi băneşti pentru anii de suferinţă din timpul dictaturii comuniste. Lor li se adaugă câteva sute de urmaşi, însă, în această categorie, intra doar soţii supravieţuitori, nu şi copii. Nici măcar cei care s-au născut în deportare.

Nici cei care au avut de suferit în mod direct din cauza opoziţiei faţă de regimul comunist nu şi-au recăpătat, nici până acum, toate drepturile. Printre aceştia, Nicolae Ciurică, luptător în rezistenţă anticomunistă din Munţii Banatului şi deţinut politic în temniţele comuniste.

La nivel naţional mai sunt aproximativ 6.000 de deţinuţi politici şi deportaţi în Bărăgan.

Comentarii

comentarii