VIDEO Programul ”After school” sau ”Școală după școală” va funcționa din acest an și în Reșița

Programul ”After school” sau ”Școală după școală” va funcționa din acest an și în Reșița. La Inspectoratul Școlar al Județului Caraș-Severin exită în momentul de față șase cereri pentru înființarea acestui program, printre școlile solicitante numărându-se Liceul Teologic Baptist, Școala Gimnazială ”Mihai Peia”, Școala Gimnazială Nr.8, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Nr.9 și Liceul de Artă ”Sabin Păuța” din Reșița.
Regimul unui astfel de program va fi cel al unui ONG. În colaborare cu școala și cu asociația de părinți din școală, cu respectarea unei metodologii specifice, părinții care doresc să participe la acest program vor achita o taxă ce nu va depăși costurile pentru plata cadrelor didactice și a mesei, atunci când se dorește să se ia masa în regim catering, iar spațiile sunt puse la dispoziție de către școlile respective cu titlu gratuit,,

Copiii vor fi preluați în programul after school 5 zile pe săptămână, de la ora la care termină cursurile și până la ora 17.

”În cadrul acestui program avem grijă să fie atât supravegheați în diverse activități, dar și efectuarea temelor educativ-școlare. Cei care vor dori să servească masa în regim de catering vor putea asta, iar alții care vor dori să-și aducă un pachețel de acasă vor putea opta pentru acest lucru. Vom organiza două grupe de care se vor ocupa două cadre didactice pregătite pentru că metodologia after-school spune că trebuie să fie 8 copii minim, 12 maxim pentru un randament corespunzător,, spune Anița Strâmbu, director Liceul de Artă ”Sabin Păuța” din Reșița. Programul ”Școală după școală” se adresează elevilor de la clasele pregătitoare până la clasa a IV-a.

”În viitor doresc să organizez și pentru gimnanziu acest program pentru că ar fi extrem de benefic pentru copii să-și facă temele așa cum trebuie, deoarece unii au nevoie de ajutor la română și matematică, discipline care trebuie pregătite cât mai temeinic din clasa a V-a pentru a avea rezultate foarte bune la examenul de Evaluare Națională”, a mai spus directorul Liceului de Artă din Reșița.

Comentarii

comentarii