VIDEO Protest spontan – 80 de angajați pe drumuri și fără bani în prag de sărbători

Protest, în aceasta la halda de zgură a combinatului TMK din Reşita. Angajaţii societăţii bulgăre care a subcontractat şi administrează halda sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe luna octombrie şi că sunt foarte mari şanse să nu mai vadă vreun leu până la sfârşitul anului, când vor fi concediați. Societatea va intra în insolventa şi se va închide, iar toţi cei 80 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

Aproximativ 20 de angajaţi s-au adunat, în această dimineaţă, la poarta societăţii pentru a protesta. Oamenii nu şi-au primit salariile pentru ultima lună şi se descurcă foarte greu, acum, în pragul iernii, de sărbători, fără niciun leu în buzunare.
HAL3
Deoarece de la conducerea societăţii nu au primit niciun răspuns, oamenii au mers la Prefectură. În cadrul ședinței de dialog social şi-au prezentat nemulţumirile şi, totodată, au depus şi o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă.
HAL
Oamenii spun că vor înainta şi o acţiune în instanță, pentru a-şi cere drepturile salariale. Ei se tem că societatea se va închide şi ei nu vor maia avea cum să-şi primească salariile. Nemulțumirea lor este cu atât mai mare cu cât o parte dintre angajaţi, cei care lucrează la sortare, şi-au primit banii, după ce au făcut presiuni şi au ameninţat conducerea societăţii.

Comentarii

comentarii