VIDEO Proteste si marsuri la Resita si Caransebes Ziua a 6 a

Chiar dacă ordonanţa de urgenţă privind modificarea codului penal a fost abrogată, câteva sute de persoane au ieşit şi duminică seara în centrul municipiului Reşiţa, în speranţa că lucrurile se vor normaliza în România.
Protestatarii care s-au adunat şi aseară în centrul Resitei spun că nu mai au încredere în acest Guvern şi solicită venirea altora, care să formeze un Guvern competent. Unii dintre ei vor chiar alegeri anticipate, pentru că românii au învăţat din greşeala făcută, prin neparticiparea la parlamentare. Totodată, ei susţin ca rămânerea în stradă este singura soluţie pentru normalizarea situaţiei actuale din România. Câteva sute de oameni au participat duminică seara la un miting şi un marș de protest pe principalele bulevarde din municipiul Reşita. La Caransebeş s-au strâns câteva zeci de oameni la ceasul de la Catedrală. Ei continuă acțiunile de protest începute în urmă cu cinci zile.

Protestele de duminică au început la Reşita cu un marş cu autoturismele prin tot orașul, după care, locul de întâlnire a fost în Centrul Civic în fața palatului administrativ al Prefecturii și al Consiliului Județean. Protestele au continuat în pofida faptului că premierul a decis să abroge ordonanța de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale.

La un moment dat, coloana manifestanților a plecat spre sediul PSD unde s-au scandat și strigat lozinci și sloganuri clar împotriva Guvernului, a lui Dragnea
și a PSD.

După ce și-au vărsat furia și au scandat minute întregi în fata Organizaţiei Municipale a PSD, coloana de manifestanți a plecat mai departe cale de vreo doi km spre sediul judeţean al PSD. Pe tot parcursul marşului, protestatarilor li s-au alăturat alți trecători, dar și altă parte au ieșit din coloană și au plecat acasă. După programul din fata PSD Caras Severin, coloana de manifestanți s-a întors în Centrul Civic.

Cu ajutorul unui proiector, pe un perete au fost proiectate imagini ,,în direct” cu mitingul de la Bucureşti. Au urmat dansuri cu sărituri ,, de dezmorţire” , s-a cântat imnul naţional și din nou sloganuri și lozinci anti PSD și guvern. La Caransebes, oamenii au protestat in centrul orasului – cu mesaj clar anti Guvern si anti PSD.

În permanenţă jandarmii şi-au făcut simţită prezenţa într-un mod discret, dar nu a fost înregistrat nici un incident. Cu excepția ,,strigătelor și semnelor electorale” trimise cu drag şi simpatie lui Dragnea şi echipei guvernamentale.

Comentarii

comentarii