VIDEO Radarul pădurii a mai tăiat din avântul infractorilor

Radarul pădurii a mai tăiat din avântul infractorilor. Potrivit statisticilor întocmite de Gardă Forestieră Caraş-Severin, ca urmare a implementării acestei aplicaţii, volumul arborilor tăiaţi şi transportaţi ilegal a scăzut, faţă de anul trecut, la jumătate.
Cu ajutorul „Radarului pădurii”, sistemul informatic ce permite monitorizarea traseului lemnului de la plecarea din pădure, până la prelucrare, pe drumurile din Caraş-Severin, au fost constatate, de la începutul anului, 13 infracţiuni, peste 60 de contravenţii şi au fost aplicate amenzi în valoare de 82.000 de lei.

Potrivit datelor centralizate de Gardă Forestieră, datorită acestor aplicaţii, valoarea pagubelor înregistrate a scăzut de la peste 6.000 de metri cubi de lemn tăiat ilegal în 2015, la circa 2.700 de metri cubi. În schimb, auf soţ depistate mai multe abateri în ceea ce priveşte completarea de către operatorii economici a programului de evidenta a mişcării masei lemnoase.

Radarul pădurii este activ din octombrie 2014 iar din vara acestui an este dublat de o altă aplicaţie, „Inspectorul pădurii”, prin care cetăţenii pot depista, în trafic, transporturile ilegale şi le pot semnala la 112.

Comentarii

comentarii