VIDEO Rănile provocate de tornadă la Bozovici, se văd cel mai bine acum

Iarna a scos la iveală rănile si dezastrul făcute în pădure de furtuna din vară ce s-a abătut asupra zonei Bozovici. În luna iunie, peste Bozovici s-a abătut din senin urgia.
Furtuna, tornada, vijelia, taifunul sau cine știe ce o fi fost până la urma urmelor, a făcut praf și pulbere culturile agricole din jurul Bozoviciului, a culcat la pământ și a făcut țăndări sute de copaci din comună și din împrejurimi și a lăsat fără ferestre, sau a afectat acoperișul la peste 400 de imobile.

[youtube id=”7HF2BNbHakI”]

Totul s-a petrecut în jurul orei 18:30 când peste Bozovici s-a abătut potopul- în adevăratul sens al cuvântului. Unii spun că a fost tornadă, alții – furtună, alții chiar uragan, dar ori ce ar fi fost, cert este că a făcut dezastru. Parcul din centrul comunei a fost distrus și arată de parcă ar fi un parc de exploatare a masei lemnoase, sute de ferestre și mii de bucăți de țiglă de pe case au fost sparte, fațadele blocurilor de locuințe aratau ca și când au fost mitraliate, iar peste 80 de autoturisme au fost avariate.

Furtuna nu a ținut mai mult de jumătate de oră, dar oamenii spun că a fost iadul pe pământ. Bătrâni de peste 70 de ani, au mărturisit că nu au mai trecut prin așa ceva niciodată. Și nici nu au mai auzit de o așa grozăvie.

Acum să peste pădure a dat o pulbere de zăpadă, se poate cedea și ceea ce atunci dpar se întrezărea din cauza vegetației. Sute de copaci au fost culcați la pământ parcă de o mână nevăzută. Unii sunt trântiți, alții frânți iar o parte sunt scoși din rădăcini cu totul. Ceea ce vedem doar prin filmele de groază, la Bozovici s-a petrecut în realitate.

Urmăriți imaginile și mai comentați ceva dacă mai este loc de cuvinte.

Dacă doriți să revedeți imaginile de atunci realizate in exclusivitate de www.infocs.ro

[youtube id=”CSrcinpbEEw”]

Comentarii

comentarii