VIDEO Recepție cu decepție cu o valoare de 2,2 milioane de lei

Început acum 8 ani, proiectul de refacere a acoperișului tip șarpantă cu mansardă al sălii de sport din incinta Colegiului Economic al Banatului Montan, pe fonduri europene, proiectul a fost sistat din lipsă de fonduri. S-a reprimit finanțarea în anul 2015 pe POR. Ieri a avut loc recepția lucrărilor, iar cei 534 de elevi vor beneficia în sfârșit de această sală de sport. În toată această perioadă elevii și profesorii de sport s-au descurcat cum au putut, folosind sălile de sport ale școlilor din vecinătate.

La recepția lucrărilor au fost prezenți cei 2 vceprimari ai Reșiței, Adrian Dacica și Paul Ovidiu Vasile, care nu s-au sfiit să-și arate dezamăgirea și nemulțumirea față de lucrările făcute la mișto, atât ca și executare de către constructor, cât și ca proiectare, proiectul fiind realizat de SC. CASE SA. Surprizele neplăcute s-au ținut lanț. O terasă fără balustradă, finisaje din lemn neșlefuit, stâlpi pe mijlocul unei săli de conferință, dușuri fără ventilație, băi fără aerisire, multe încăperi fără o destinație bine stabilită și multe alte nereguli constatate de către comisia de recepție din cadrul Primăriei.

Nici conducerea școlii nu părea foarte încântată de ceea ce trebuia să fie o sală de sport ultra modernă realizată pe foarte mulți bani și într-un timp mult prea îndelungat.

Cu două luni în urmă administrația locală a mai avut o tentativă de recepție a lucrărilor dar din cauza prostei execuții i s-a mai dat constructorului un termen să remedieze, să refacă sau să finalizeze anumite lucrări.
Cu toate că nici în prezent cei din administrația locală nu sunt mulțumiți de rezultate, recepția va fi semnată.
„Există o singură variantă. Se fac modificările și se face recepția,sau nu se fac modificările și nu se face recepția. Ne asumăm pierderile indiferent cât de mari sunt. Adică nu putem, de dragul unor proceduri birocratice, să ne asumăm o lucrare nefuncțională. Recepția a fost amânată deja acum aproape două luni din cauza lucrărilor de proastă calitate și din cauza multor omisiuni din proiect, o parte sunt din vina proiectantului inițial, iar o parte sunt neglijențe din partea constructorului care pe un proiect subțire a făcut cât a putut fără să fie urmărit de către proiectant, de către dirigintele de șantier, de către cei care trebuiau să o facă. În interiorul Primăriei, compartimentul care s-a ocupat de această investiție nu a putut fi toată ziua pe șantier pentru a suplini munca celor care sunt plătiți să o facă. În momentul de față lucrările au fost remediate în mare parte și sunt la un nivel rezonabil”, informează viceprimarul Paul Vasile.

Proiectul „Acoperiş tip şarpantă cu mansardă sală sport la Colegiul Economic al Banatului Montan din municipiul Reşiţa”este finanţat în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Regional 2007-2013 în valoare de de 2,2 milioane de lei, din care contribuţia administraţiei locale este puţin peste 290.000 de lei.

Comentarii

comentarii