VIDEO Resita si resitenii la mana autoritatilor statului: Prefectura aproba doar 10% bani pentru pagube

Comisia constituită la Instituţia Prefectului Caraş-Severin pentru evaluarea pagubelor produse la inundaţiile de săptămâna trecută a tăiat 90 la sută din suma pe care Primăria Reşita a solicitat-o pentru pagubele înregistrate în municipiu, atât la proprietăţi private cât şi la infrastructură publică. Practic, dintr-un total de 4,2 milioane de lei, valoare evaluată de către primărie, Prefectura a aprobat doar 400.000 de lei, în condiţiile în care cea mai mare parte a pagubelor sunt imputabile unor instituţii aflate în subordinea Guvernului, cel care ar trebui să aloce ajutoarele financiare.

Una dintre cele mai grave situaţii s-au înregistrat pe Valea Terovei. Aici apele revărsate au rupt bucăţi din drum şi au spălat, practici, asfaltul. Pentru repararea drumului, primăria a solicitat 435.000 de lei dar comisia prefecturii a evaluat pagubele la numai 60.000 de lei.

Nici pentru celelalte zone afectate din oraş, Prefectura nu a menţinut evaluările făcute de primărie, deşi, atât pe Valea Terovei, cât şi la Câlnic, pagubele sunt imputabile Apelor Romane.

Primarul Resitei a anunţat că nu va aştepta banii de la Guvern pentru refacerea drumului de pe Valea Terovei. Va aloca fonduri din bugetul local şi lucrătorii primăriei se vor apuca de treabă în cel mai scurt timp

Comentarii

comentarii