VIDEO Roadele toamnei au ajuns la caransebeşeni iar premiile la fruntaşi

Expoziţie de păsări şi animale mici de rasă, legume şi fructe, produse lactate şi apicole, programe artistice şi spectacole de dansuri folclorice, de toate acestea au avut parte, timp de 4 zile, locuitorii municipiului de pe Timiş şi Sebeş in cadrul celei de-a 3-a editie a festivalului ,,Toamna La gugulani”. Festivalul a fost organizat de  Primaria si Consiliul local din Caransebes si Casa de Cultură „George Suru“. Ieri, in ultima zi a festivalului primarul Marcel Vela le-a înmânat diplome de participare, premii în bani dar și diplome de excelență crescătorilor de animale care au adus la târg cele mai frumoase exemplare de ovine, caprine, porcine și cabaline si asta dupa ce  joi, în prima zi a acțiunii, conducerea administrativă a orașului, i-a premiat cu diplome și bani pe producătorii agricoli veniți din tot Banatul la această sărbătoare a recoltei, care au demonstrat că legumele și fructele sunt de foarte bună calitate.

O diplomă de excelență a fost înmânată directorului Stațiunii de Cercetare a Ovinelor și Caprinelor din Caransebeș,  Maria Sauer, care a prezentat la târg cei mai frumoși hibrizi de carne și o specia Creața de Caransebeș la care lucrează de ani de zile specialiștii din cadrul Stațiunii de Cercetare a Ovinelor și Caprinelor. Ediția din acest an a fost cea mai reușită de până acum, consideră primarul Marcel Vela, atât prin varietatea și diversitatea produselor expuse cât și prin numărul mare de vizitatori și cumpărători care au trecut în cele patru zile prin Piața Centrală.
Mare parte din expozanți au găsit ecou în rândul cumpărătorilor, fie că a fost vorba de produse bio sau animale și păsări. Crescatorii de animale s-au aratat mandrii de exponatele cu care au venit la Targ.
Manifestarea s-a încheiat cu un spectacol de dansuri și muzică populară cu participarea unor Ansambluri din Ardeal și din Banat.

Comentarii

comentarii