VIDEO FOTO S-a deschis sezonul la incendiile de vegetație, foc lângă benzinăria de la Câlnic

calnic (20)Pompierii militari au fost mai liniștiți în această primăvară, în sensul că nu au mai avut de lucru cu atâtea incendii de vegetaţie ca şi anul trecut în aceeaşi perioadă de timp. Dacă anul trecut se înregistrau şi 10 incendii pe zi, în acest an, lucrurile au stat mai bine- şi asta datorită vremii ploioase care nu a lăsat fânul şi vegetaţia să se usuce.

Cu toate acestea, abia s-a încălzit puțin și s-a mai uscat pământul – că ,,deştepţii” s-au apucat de treabă, adică, au dat din nou foc la vegetaţia uscată. Nu contează că pomii au dat în floare, că totul începe să înverzească, că natura revine la viaţă după o iarnă capricioasă. Ei fac ce ştiu, adică dau foc la iarba uscată în loc să o cosească atunci când este vremea ei.

Aşa s-a întâmplat şi la Câlnic pe dealul din spatele benzinăriei. Nici măcar acest lucru nu a contat pentru incendiatori.
La faţa locului au sosit pompierii militari şi câţiva localnici. Cu lopeţi şi palete, oamenii au oprit extinderea focului spre pădurea de pin care este şi aşa afectată de incendiile care de vreo 5 ani se ţin lanţ şi an de an în acest loc.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments