VIDEO ,,Să se facă numa ora nouă, că la Dognecea se stinge lumina și vin morții la vot”.

Aceasta este declarația unui localnic din comuna Dognecea. Mai mulți cetășeni s-au strâns duminică în fața Secției de votare din Dognecea nemulțumiți de felul în care se desfășoară procesul de votare. Oamenii spun că de mai bine de două săptămâni, se fac presiuni asupra localnicilor să voteze cu o anumită candidată a unui anumit partid pentru funcția de primar al Dognecei.
Oamenii spun că în ultima lună, cel puțin 200 de persoane și-au pus viza de flotant pe cărțile de identitate mărind astfel numărul alegătorilor. Oameni care nu au fost văzuți prin Dognecea decât în ziua alegerilor.

Ba mai mult, au fost aduse acuze grave unor persoane precum că ar fi primit bani pentru a vota cu o anumită persoană. Unul dintre candidați, Valentin Udrea, o acuză pe președinta Secției de votare 236 Dognecea – Lato Elena, că a permis votarea cu câte două persoane în cabina de vot. Mai exact, aproximativ 40 de persoane, au intrat însoțite în cabina de vot de o altă persoană. Undrea spune că ,,acești alegători – veneau de afară cu cereri de mână în care – unii se declarau analfabeți iar alții, că au probleme cu vederea. Culmea este că o mare parte dintre aceștia, au venit la vot cu mașina”

Valentin Udrea a depus mai multe sesizări și reclamații la președinta secției de votare, la Biroul Electoral Județean, dar nu s-a luat nici o măsură. Mai mulți localnici spun că la alegerile de acum patru ani, mai multe persoane care erau decedate cu mult timp înainte de votare, au apărut pe lista permanentă că ar fi votat. Unul dintre cei intervievați de noi, a confirmat că așa a pățit și el: ,, ,,Să se facă numa ora nouă, că la Dognecea se stinge lumina și vin morții la vot”.

Vom reveni cu informații de la Dognecea.

Comentarii

comentarii