VIDEO Săptămâna Prevenirii Criminalităţii cu polițiști artiști talentați

saptamana preveniriiPrima zi din cadrul manifestării ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a fost dedicată prevenirii furturilor din locuinţă, parte a priorităţii naţionale în domeniul prevenirii: ”Prevenirea furturilor”.
Pentru atingerea scopului de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii, a necesităţii adoptării unor măsuri minime de autoprotecţie personală sau a proprietăţii private, a reducerii riscului de victimizare indiferent de domeniul de infracţionalitate, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş – Severin, prin Poliţia Staţiunii Băile Herculane a organizat simularea unui furt dintr-o unitate hotelieră.
Au fost parcurşi toţi paşii de intervenţie pe care îi realizează Poliţia atunci când este sesizată săvârşirea unui furt dintr-o cameră a unei unităţi de cazare turistică: primirea sesizării prin 112, deplasarea operativă a echipei de cercetare la faţa locului, cercetarea propriu-zisă (C.F.L.) în scopul adunării probelor, vizionarea camerelor de supraveghere, identificarea martorilor, stabilirea cercului de suspecţi, identificarea autorului şi nu în ultimul rând stabilirea cauzelor şi condiţiilor favorizatoare.
Prin această activitate s-a urmărit mai cu seama transmiterea unui sentiment de încredere a populaţiei în intervenţia poliţiei la sesizare dar şi descurajarea potenţialilor infractori, prin aplicarea măsurilor prevăzute de legislaţia în vigoare.
Poliţiştii au informat populaţia cu privire la faptul că prevenirea criminalităţii, în speţă a furturilor, nu poate fi lăsată doar în grija instituţiilor abilitate; instituţiile, comercianţii şi toţi locuitorii unei comunităţi trebuie să adopte măsurile necesare pentru a nu se expune la infracţiuni.
Pentru prevenirea acestui gen de infracţiune este important ca, pe lângă activităţile specific poliţieneşti de descurajare a infractorilor, poliţiştii sa fie sprijiniţi în acţiunile lor şi de cetăţeni care, prin spirit civic şi o conduită preventivă pot împiedica comiterea acestora.
În completarea activităţii, poliţiştii au distribuit locuitorilor staţiunii, materiale informative cuprinzând recomandări de protejare a locuinţei împotriva furturilor (Cum să-ţi aperi casa de hoti !)”, subliniind că majoritatea acestora se săvârşesc din cauza neglijenţei proprietarilor, precum şi fly-ere de popularizare a apelului unic de urgenţă 112.
Le mulţumim cetăţenilor care ne-au sprijinit în realizarea acestui exerciţiu!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments