Actualitate

VIDEO Sarbatoare de Sfantul Andrei si Ajun de zi nationala pe Semenic cu viscol si ninsoare

Judetul Caras Severin se află sub avertizare de cod galben de vânt și ploaie. La altitudine, puterea vântului poate ajunge și la 100 de km la ora. Pe Semenic a început să ningă de câteva zile. La început, ninsoarea a fost mai mult o fulguială, dar de vineri seara, iarna și-a intrat pe deplin în drepturi, astfel că la această oră, stratul de omăt are peste 20 de cm. Și ninge abundent.

Din păcate, în prima zi de mini vacanță a românilor, de Sfântul Andrei, pe Semenic și în zona de munte a Banatului, a fost vânt puternic și pe Semenic a fost viscol.

Acest lucru nu i-a împiedicat pe iubitorii muntelui și ai sportului de iarnă să urce pe munte. Oamenii, cu mic, cu mare, s-au îmbrăcat gros, și-au pus echipamentele de schi și au urcat pe munte. Pentru ei, viscolul și ninsoare par vreme normală, numai bună pentru ieșit pe pârtie.

Comercianții s-au pregătit și ei cu de toate, dar pe primul loc se află băuturile calde dintre care nu putea lipsi celebrul vin fiert de Semenic.

Drumarii au ieșit le treabă: plugurile fac curse între pasul Prislop și Platoul Semenic înlăturând zăpada de pe drum. Pe Semenic ninge puternic si pentru 1 Decembrie se asteapta ca stratul nde zapada sa aiba 30 de cm.

La ora aceasta, Semenicul ofera in jur de 150 de locuri de cazare in mai multe cabane si pensiuni. Marile Hoteluri foste ale OJT pe vremuri, ce ofereau candva 2000 de locuri de cazare, acum sunt abandonate si distruse.

Comentarii

comentarii