VIDEO Sătenii din Fizeș în greva foamei – 20 de oameni în fața Primăriei cu pancarta de gât

Starea deplorabilă a străzilor din sat, investiţiile neterminate și lucrările de mântuială la căminul cultural, lipsa de transperanță în activitatea primăriei și a felului cum sunt cheltuți banii comunei, dar lucrările proaste la sistemul de apă şi canalizare, sunt doar câteva dintre nemulţumirile sătenilor din Fizeș din județul Caraș Severin . După o serie de proteste fără nici un rezultat ce se întind pe vreo 6- 7 ani, exasperaţi de lipsa de reacţie a edilului, dar și a Consiliului Județean și a DNA-ului, mai mulți săteni au plecat la centrul comunal din Berzovia unde au vrut să stea de vorbă cu primarul. Fiindcă acesta era plecat – culmea – tocmai la ei în sat la Fizeș – cel puțin 20 de oamni s-au postat cu pancartele de gât încă de dimineaţă, în fata primăriei Berzovia. Pe pancarte, oamenii și-au scris nemulțumirile împotriva administrației și au declarat că au intrat în greva foamei.

Localnicii din Fizeș spun că vor rămâne în fata primăriei până când le vor fi rezolvate solicitările.
Localnicii din satul Fizeș, judeţul caraş-Severin, protestează din nou împotriva primarului comunei Berzovia. Copriolan Luca se află la cel de al IV-lea mandat, dar nu a făcut nimic pentru satul lor. Toate fondurile au fost direcționate către centrul comunal Berzovia unde locuiește grosul populației din cele trei localități care formează comuna Berzovia: satele Gheteniș și Fizeș. Dacă la Berzovia sunt asfaltate aproape toate străzile iar pe străzi sunt așezate grupuri statuare, fântâni arteziene și rondoruei cu flori, la Fizeș este aproape imposibil să ieși din casă din octombrie și până în martie. Și asta din cauza nămolului de pe străzi. Nu de puține ori, sătenii bolnavi grav sau accidentați, au fost cărați cu ajutorul scărilor sau a tărgilor de acasă și până în capătul străzii sau până unde a reușit să ajungă mașina salvării. Gunoiul este neridicat cu anii din sat iar traversarea podețelor sau a punților, este o adevărată aventură – mai ales pentru copiii care trebuie să ajungă la școală. Capacul este pus de drumul județean care leagă satul de centrul comunal: acesta este așa de distrus încât nici autobuzele pentru navetiști nu mai intră la Fizeș. Șoferii de pe mașina de pâine și distribuitorii de alimente, au amenințat și ei că nu vor mai intra în sat dacă nu se rezolvă problema drumului. Din păcate, aceasta trenează de peste 15 ani, dar banii pentru reparații s-au tot încasat de diferite firme care au fpcut afaceri cu anumiți angajați ai Consiliului Județean. De fapt, acest lucru este reliefat și de către ultimul raprt al Camerei de conturi în care s-a arătat clar că, șeful de la Patrimoniu din Consiliul Județean, a plătit sume enorme pe lucrări de reparații, rebilitare, plombare, toaletare, etc – lucrări realizate la drumurile din județ – dar care lucrări, nu au fost recepționate nicio dată. Adică s-a mers pe încredere. Culmea este că aceste lucrări au fost realizate de firmele ,,afiliate” fostului vicepreședinte Ionesie Ghiorghioni. Și ca să nu mai intrăm în povești, sfârșitul lui Ghiorghioni i-a venit tocmai de la o asemenea firmă.

Așa cum spuneam, sătui să tot aștepte și după nenumărate drumuri la Consiliul Județean, la Prefectură, la Poliție, la DNA, cel puțin 20 de reprezentanţi ai sătenilor din Fizeș, au rămas în fata primăriei şi au anunţat că intră în greva foamei, în semn de protest faţă de activitatea edilului-sef, pe care îl acuză că nu a făcut nimic pentru satul Fizeș în cei peste 20 de ani de când conduce destinele comunităţii.

Localnicii din Fizes spun că vor rămâne în fata primăriei până când le vor fi rezolvate solicitările. Unul dintre protestatari, Mihăiță Roșca, intervievat telefonic de infocs.ro la ora 19, a spus că: ,,în acest moment a plecat de aici subprefectul județului, domnul Sebastian Purec. Domnia sa ne-a asigurat de cele mai bune intenții, dar nu plecăm acasă. Ba mai mult, acum după ce a izbucnit acest circ, Consiliul Județean a găsit și un utilaj pe care să-l bage să lucreze pe drumul Berzovia – Fizeș. Suntem oameni maturi, acum suntem aici 7 săteni care vom sta în fața Primăriei Berzovia toată noaptea sau cât rezistăm. Apoi, ne vor înlocui alți săteni și tot așa, nu plecăm până nu vine aici corpul de control de la București sau DNA-ul.”

Comentarii

comentarii