VIDEO Situație incredibilă în comuna Zăvoi, un angajat al primăriei își bate joc de vecini

4 Locuințe din comuna Zăvoi, judetul Caras Severin, mai exact, gospodăriile de la numerele 20, 21, 22, 23 și 24, sunt inundate cu apă de mai bine de jumătate de an. Imaginea este una din filmele cu sinsitrați, situația este incredibilă, mai ales că totul se petrece la strada principală.

[youtube id=”9vWomgB73ec”]

Ori de câte ori plouă mai tare, apa se strânge și inundă strada, curțile și gospodăriile a patru familii ce locuiesc la ..strada principală. Lucrurile sunt și mai grave fiindcă această situație este generată de un cetățean – vecin ce locuiește peste drum de cei patru și care, a astupat un canal prin care apa trecea pe sub DN 58. Motivul? Domnia sa care este și angajat al Primăriei Zăvoi, deci plătit din bani publici, tocmai din banii celor pe care i-a inundat, și-a construit o casă iar trecerea canalului îl incomoda. Așa că, a pus mâna și cu de la sine putere, dar și cu acordul tacit al primarului, viceprimarului și consilierilor locali, a astupat podețul și canalul respectiv.

Această problemă nu e de acum, de o săptămână sau o lună, ci, trenează din luna iulie 2014. Cei afectați de această situația au sesizat primarul, au depus la primărie mai multe sesizări, dar – de la primar si până la subalternii dânsului, nimeni nu a mișcat un pai. Ba mai mult, angajații primăriei au trecut la diversiune, adică, în mod strategic, au aruncat – de formă- vina și responsabilitatea de la unul la altul, promițând că o să se rezolve. Unde mai pui că sesizarea depusă la Primărie, a ajuns în mâna celui reclamat, iar reacția acestuia, a fost una ce sfidează ori ce urmă de bun simț: domnul angajat al Primăriei Zăvoi, i-a amenințat pe petiționari ,,că-i va aranja el” fiindcă au avut acest tupeu. Fiindcă nu am putut da de persoana respectivă, conform procedurii jurnalistice, nu-i scriem numele, deocamdată.

A trecut jumătate de an și…..nimic. Bieții oameni, au ajuns să își monteze prin curți și prin fața caselor, pe domeniul public, un sistem de punți, ca să poată intra în case, sau să meargă la serviciu. Și nimeni nu vede nimic.

De fiecare dată când plouă, apa ajunge în curte și în gospodării, pereții caselor s-au îmbitat de apă și a apărut igrasia și mucegaiul ce se întind amenințător în tot imobilul.
Acum, odată cu topirea bruscă a zăpezii, apa a ajuns la mai bine de jumătate de metru, oamenii sunt disperați, mai ales că nimeni nu-i ajută și nu-i bagă în seamă.
În cursul zilei de azi vom reveni cu un material video mai amplu, realizat de reporterii noștrii.

Comentarii

comentarii