VIDEO Sorin Frunzăverde vine cu rezoluții aprobate la Adunarea PPE de la Bruxelles

Președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, a prezentat într-o conferință de presă principalele rezoluții adoptate la Adunarea Politică a Partidului Popularilor Europeni care a avut loc la Bruxelles în perioada 2-3 martie și la care a participat. Partidele membre ale PPE au adopat și o rezoluție de urgență prin care se cere instituțiilor UE să ia în considerare recenta asasinare a liderului de opoziție, Boris Nemtsov și intensificarea sancțiunilor UE împortiva Rusiei, precum și o anchetă internațională a crimei. Rezoluția mai cere și eliberarea imediată a tuturor prizonierilor politici. Membrii PPE au cerut autorităților ruse să oprească propaganda denigratoare împotriva vecinilor săi, asupra lumii occidentale și propriului popor.

[youtube id=”dUSmb2_i3ak”]

Pe lângă această rezoluție de urgență au mai fost adopate și alte rezoluții. Una dintre ele se referă la genocidul armean. Astfel că, PPE își reafirmă recunoașterea și condamnarea genocidului armean cu ocazia aniversării a 100 de ani de la acest eveniment, în data de 24 martie 2015. PPE condamnă actele de genocid comise împotriva poporului armean în mod repetat și continuu de către Imperiul Otoman și diferite regimuri din Turcia, în perioada 1894-1923, invitând Turcia să recunoască realitatea genocidului și să reacorde drepturi europene poporului armean.

O altă rezoluție se referă la identificarea de soluții privind deficiența în materie de calificare, mai ales în rândul tinerilor, susținându-se o reformare a sistemului educațional și de formare profesională care să corespundă cerințelor pieței muncii.

Tot în cadrul Adunării PPPE a fost adus în discuție proiectul de rezoluție despre ”Reforma serviciilor de informații” depus de către PNCTD. proiect care a fost respins la propunerea președintelui PPE, Joseph Daul.

În plus partidele membre ale PPE au adopat și un document de lucru numit ”Către o legislație inteligentă și reducerea birocrației în Uniunea Europeană”. Acestea doresc o reducere a birocrației administrative prin realizarea de investiții în digitalizarea și dezvoltarea competențelor în administrația națională, regională și locală. Acest lucru va avea ca rezultat reducerea costurilor și a birocrației.

Comentarii

comentarii