Actualitate

VIDEO Sute de copii din oraş au participat la Alaiul lampioanelor

Bulevardul ce leagă Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii” de Casă de Cultură din Reşita s-a umplut aseară de culoare şi lumina, de la lampioanele aprinse în cinstea Sfântului Martin. Sute de copii de la grădiniţele şi şcolile cu predare în limba germană din oraş au participat la Alaiul lampioanelor, o procesiune menită să aducă lumina păcii, a înţelegerii şi a grijii faţă de semeni, în sufletele tuturor credincioşilor. Manifestarea a ajuns, anul acesta, la cea de-a 20-a ediţie.

Manifestările dedicate Sfântului Martin din Tours, un soldat roman care ulterior s-a încreştinat şi a devenit călugăr, au început cu o liturghie festivă la Biserică romnano-catolica Maria Zăpezii. Apoi, sute de copii cu lampioane aprinse au pornit într-o procesiune pentru a duce lumina în sufletele tuturor credincioşilor, indiferent de confesiune.

Sărbătoarea lampioanelor se celebrează şi în Germania, Austria şi Olanda, pe 11 noiembrie, când copiii merg din uşă în uşa cu lampioane şi lumânări aprinse. Potrivit legendei, Sfântul Martin, numit şi Milostivul, a salvat de la moarte un cerşetor degerat, căruia îi dăruieşte jumătate din mantia să.

Comentarii

comentarii