VIDEO Țărăniștii cărșeni și-au ales noua conducere. ,,PSD și PNL, partide profund corupte!”

Filiala judeţeană a PNŢCD Caraş-Severin are ca obiectiv, pentru alegerile locale, obţinerea cel puţin a unui post de consilier judeţean, câştigarea a două primării şi creşterea numărului de consilieri locali la aproape 80 de persoane, a declarat sâmbătă, la Reşiţa, noul preşedinte al PNŢCD Caraş-Severin, Dan Sârbu, ales la Conferinţa Judeţeană a acestei formaţiuni politice. ”Până în momentul de faţă avem circa 550 de persoane înscrise în partid şi 44 de organizaţii recreate, la nivelul judeţului Caraş-Severin. Urmează, în perioada care vine, să reorganizăm alte 33 de organizaţii. Putem spune că în Caraş-Severin, în ultimele luni, am pornit ofensiva şi am reuşit recrearea din temelii a organizaţiilor, din localitate în localitate. Noi sperăm ca la alegerile locale de anul viitor să obţinem cel puţin două primării, un mandat de consilier judeţean şi un număr de minimum 70 – 80 de consilieri locali”, a afirmat Dan Sârbu.

Alături de preşedintele PNŢCD Caraş-Severin, la conducerea partidului au mai fost aleşi: Nicolae Ciurică – preşedinte onorific, Dănilă Obersterescu – prim-vicepreşedinte, Alimpie Domăşnean ca secretar general. Totodată, din conducerea partidului mai fac parte un secretar adjunct şi 12 vicepreşedinţi.
De asemenea, noua conducere a PNŢCD Caraş-Severin speră ca, până la alegerile locale din 2016, să aibă liste complete în toate localităţile.
Prezent la Conferinţa Judeţeană a PNŢCD, de sâmbătă, a fost şi Aurelian Pavelescu, liderul ţărăniştilor creştin-democraţi, care a prezentat strategia acestei formaţiuni politice pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016. ”Din păcate, PNŢCD, între anii 2000 şi 2012, nu a intrat în nicio alianţă politică pentru alegerile parlamentare, ceea ce înseamnă o strategie profund greşită. În toată această perioadă, liderii PNŢCD s-au complăcut în această izolare. Acum, însă, pentru 2016, obiectivul nostru îl reprezintă intrarea în Parlamentul României, cel puţin cu un grup parlamentar, la una din Camere, pentru că vocea partidului neparlamentar nu se aude. Suntem în negocieri cu toate partidele de pe eşichierul politic”, a afirmat liderul PNŢCD.

,,Un moment interesant s-a consumat la întâlnirea cu presa pe care a avut-o Aurelian Pavelescu, la sfârșitul Conferinței județene de alegeri a PNȚCD Caraș-Severin. Totul a plecat de la afirmația făcută de președintele Pavelescu potrivit căreia: „Sunt niște înțelegeri, în special între PSD și PNL, partide profund corupte! Eu am propus și ar fi logic să se întâmple într-o țară civilizată ca un partid care a fost finanțat din bani proveniți din corupție, și vorbim de milioane și milioane, dovedite de instanță, să fie scos în afara legii!”. Unul dintre ziariști a întrebat cum se împacă această afirmație cu situația persoanelor condamnate din PNȚCD.

Aurelian Pavelescu a întrebat despre cine este vorba, iar ziaristul i-a răspuns: „Despre o persoană care stă lângă dumneavoastră. Domnul Dorin Militaru“. După răspunsul dat, Aurelian Pavelescu a părut că era la curent cu trecutul lui Dorin Militaru, fost polițist și comandant al Centrului Militar Județean, și că atâta timp legea nu-i interzice să fie membru al unui partid și chiar să ocupe o funcție politică, nu vede niciun impediment în privința acestuia de a face politică.

Dorin Militaru nu a lăsat ca momentul să treacă atât de simplu și a cerut să i se asculte punctul de vedere, marșând pe faptul că nu a fost condamnat pentru luare de mită, ci pentru trafic de influență, ceea ce este cu totul altceva. Apoi, lăsând să se înțeleagă că a fost o victimă în toată această poveste, a mărturisit: „Care luare de mită? Ce mită am luat eu? Eu nu am dat mită, nu am luat mită sau vreun folos, am fost condamnat pentru trafic de influență. Să vedeți pe cine am influențat eu și dacă am luat ceva! Eu sunt coruptul ăsta din Reșița care am rată la apartament?! Știți bine de ce am fost condamnat . Am fost dat la schimb“. I s-a cerut să dea mai multe amănunte despre acest schimb, dar a refuzat. După mai multe insistențe din partea ziariștilor, Dorin Militaru a cedat și a spus: „Am fost dat la schimb cu Roșeți“. A refuzat, însă, să spună cine i-a purtat sâmbetele și l-a trimis în închisoare”. – preluare argument-cs.ro


– See more at: http://argument-cs.ro/content/comisarul-dorin-militaru-despre-condamnarea-suferit%C4%83-%E2%80%9Eam-fost#sthash.BvOfIDgB.dpuf

Comentarii

comentarii