VIDEO Targul de toamna de la Oravita, o reusita – mai ales pentru cei mici

Primăria oraşului Oraviţa, Casa de Cultura „Mihai Eminescu” Oravita, în parteneriat cu Camera Agricolă a judeţului Caraş Severin, au organizat cea de-a cincia ediţie a Târgului de toamnă de la Oraviţa.
Manifestarea a început cu prezentarea unui târg de mâncăruri și preparate tradiționle bănățenești. Aceasta a fost o expoziție culinară cu vânzare iar toate produsele, de la sarmale și până la tradiționalul mălai, brânzeturi și foarte multe plăcinte și prăjituri. Totul pregătit de elevi ajutați de părinți și cadrele didactice. Au participat toate școlile și bisericile din oraș iar banii strânși vor fi folosiți pentru diferite proiecte printre care și ajutorarea copiilor săraci în perioada sărbătorilor de iarnă.

,,Am ajuns la ediția cu numărul cinci și an de an am crescut calitativ. Dacă în anii trecuți ne ajungea doar platoul din fata gării, acum ne-am întins de la intersecția cu DN 57 și până înspre piață. Asta din cauza cererilor de participare. Asta denotă că Oravița devine un punct important pe harta târgurilor din Banat. Au avut loc expoziţii cu vânzare de produse agricole, horticole, apicole, unelte şi utilaje agricole, produse tradiţionale şi de artizanat şi nu numai.
Au participat peste 40 de expozanţi; unii agenţii economici, alții persoanele fizice, din Banat și nu numai. La târg au fost prezentate păsările și iepurii de rasă, dar au lipsit restul animalelor din cauza epidemiei de febră aftoasă din Serbia aflată la nici 30 de km de Oravița” a spus primarul orașului, Costel Dumitru Ursu.

Dar, nu au lipsit produsele tradiționale precum brânza, mălaiul copt în țest, cașul afumat, răchia din prune și mere, dar și pălinca sau mierea în diferite amestecuri ori mezelurile de casă. Mititeii au avut locul lor bine stabilit, mai ales că au fost ,,făcuți acasă”. Produsele au mulțumit pe toată lumea iar prețurile au fost pentru toate buzunarele.

,,Târgul a fost o reușită, producătorii din zonă au putut să-și valorifice producția iar mușterii au cumpărat ce i-a interesat. Cine a dorit, a participat și la programul artistic oferit de Casa de Cultură – asta în timp ce s-a putut delecta cu o pastramă la grătar, sau un mic ori o porție de gulaș sau fasole la cazan. Toate acestea pe lângă un pahar cu must sau o răchie bătrână ori o simplă bere” spune Cristina Zainea, organizatorul târgului de toamna de la Orvița.

Comentarii

comentarii