ActualitatePolitie

VIDEO Traficul feroviar între Oltenia și Banat, oprit până miercuri – cisterne deraiate

Traficul feroviar este blocat pe tronsonul Caransbeș – Băile Herculane, în judeţul Caraş-Severin, după ce 6 vagoane cisternă ale unui tren de marfă, pline cu motorina, au deraiat. Dintre acestea, două s-au răsturnat în dreptul localităţii Valea Timișului, la intrarea în sat în dreptul barierei


În accidentul produs aseară, imedit după ora 22, a fost implicat un tren care aparţine operatorului feroviar Grup Feroviar Român, ce avea în compunere 26 de vagoane şi transportă produse petroliere pe relaţia Bradu Rafinărie – Timişoara Est. Patru vagoane din garnitură au deraiat şi două s-au răsturnat în grădina unui localnic. La mai bine de 12 ore de la incident, încă era așteaptată intervenția echipajelor operatorului, Grup Feroviar Român, pentru a ridica vagoanele de pe calea ferată și pentru a debloca circulația.

4 din cele 6 vagoane sunt fisurate şi zeci de tone de motorină s-au scurs, deja, în pământ poluând zona.
Din cauza accidentului, mai multe trenuri au fost deviate pe rute ocolitoare, două au fost anulate, iar în cazul altor garnituri, CFR asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto.

Potrivit CFR, traficul feroviar va reveni la normal pe această rută abia miercuri

Comentarii

comentarii