VIDEO Tragedie la Doman, un tânăr de 20 de ani s-a înecat în apa lacului

Lacul Doman face prima victimă. Format în locul fostei cariere de exploatare a șistului bituminos, lacul care are o adâncime de peste 40 de metri în anumite locuri, a înghițit azi un tânăr de 20 de ani. Băiatul era din Caransebeș și venise împreună cu mama lui în vizită la Doman la o mătușă. La un moment dat, la îndemnul verișorului său – mult mai mic decât el, de vreo 12 ani – au decis să meargă să facă o baie în lacul Doman.

Băiatul s-a dezbrăcat de pantaloni și tricou, după care a intrat în apa lacului, dar după o scurtă zvâcnire, acesta s-a dus la fund și nu a mai ieșit. Nu apucase nici măcar să strige, să ceară ajutor – asta în condiția în care, la nici 50 de metri, se aflau alți oameni veniți la baie.
Inecat Doman (22)
Și de aici urmează incredibilul: verișorul celui dispărut în apă, în loc să strige sau să-i alarmeze pe ceilalți oameni din jur, a luat hainele și telefonul mobil al celui înecat și a plecat acasă, în Doman, cale de vreo 15 minute, săi spune mamei ce s-a întâmplat.
Inecat Doman (24)
la fața locului au sosit cele două femei și un echipaj al pompierilor militari care imediat au început căutările cu o barcă pe lac. Alți pompieri, echipați cu veste de salvare, au început să caute în zona malurilor lacului. Căutările au demarat în jurul orei 13 și nu au fost oprite un minut – în speranța că tânărul va fi găsit.
Inecat Doman (12)
De la Turnu Severin, a sosit un echipaj de scafandri de la ISU Mehedinți care au scotocit lacul sistematic, metru cu metru, dar având în vedere că apa are adâncimi și de 40 de metri, că lacul este format într-o fostă carieră pe fundul căreia au rămas de la clădiri și până la excavatoare în momentul în care cariera s-a închis, căutările sunt foarte anevoioase. La lăsarea întunericului, acestea vor fi sistate și vor fi reluate duminică dimineața. Pe malul lacului, în permanență a stat un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanță pentru a acorda primul ajutor în caz de nevoie.
Cadavrul băiatului a fost găsit în jurul orei 21 de către scafandrii – după de stat mai bine de 7 ore în apă. Este de prisos să spunem că nu s-a mai putut face nimic pentru bietul băiat. Dumnezeu să-l ierte! Familia este distrusă: în urmă cu câțiva ani, au mai pierdut un băiat la vârsta de 17 ani.
Inecat Doman (2)
Lacul a început să se formeze în urmă cu vreo 8- 9 ani în momentul în care au fost abandonate lucrările la cariera de șisturi bituminoase și are o istorie foarte încâlcită privitor la proprietar. Dar, despre acest lucru, vom vorbi altă dată.
Inecat Doman (1)

Comentarii

comentarii