VIDEO Transport feroviar de lumea a III a între Resita și Timisoara

Întâmplare de tot râsul dacă nu ar fi de tot plânsul – Așa se circulă cu trenul în anul 2015 între Reșița și Timișoara. Câteva zeci de călători ce veneau cu trenul 14505, pe ruta Timișoara – Reșișa, tren cu plecare la 7:37 din Timişoara şi sosire la 10:24 în Reşita Nord, au fost martorii și protagoniștii unui sistem de transport și a unui confort ,,Made în România”. Mai pe scurt, oamenii au plătit un preț de 13 lei și 50 de bani pentru un bilet de călătorie într-un vagon de călători, dar cu condiții de marfar. Nu o spunem noi, o spun și o susțin cu probe video cele câteva zeci de călători ce au avut ,,norocul” să se afle în cursa respectivă.

Ajuns în gara Brezovia, trenul a staţionat mai multe minute- timp în care, de pe peron, în VAGONUL DE CĂLĂTORI – mai mulți angajați, au urcat alături de călători şi o mulţime de traverse de cale ferată. Da – ați citit bine, traverse de cale ferată printre picioarele călătorilor, pe culoar. Oamenii s-au îngrămădit, au vociferat, le-au sugerat celor de la ,,tren” să taie măcar vreo două – trei traverse și să facă fpăcul cu ele – fiindcă între temperatura de afară și cea din tren, nu prea era mare diferență. Ba mai mult, în tren era o mizerie de ne descris şi foarte frig, iar şeful de tren -are era o doamnă ,,șefă” – le-a vorbit urât și răstit călătorilor care au îndrăznit să-i spună că trenul este cursă de persoane și nu marfar. Când au pomenit și de căldură, oamenilor care plătiseră un bilet pentru a călătorii cu trenul în condiții decente, li s-a spus că ,,dacă vor să se încălzească, călătorii se pot plimba dintr-un capăt în altul al trenului sau să se îngrămădească toți în parte din față a automotorului unde este mai cald ,,de la motor”!

Traversele au fost transportate până la gara Bocșa unde au fost coborâte din tren. Nu vă faceți griji,; nimeni nu a strâns mizeria rămasă pe culoar, între scaune, într-un tren de călători ,,Made în România” cu condiții de Bangladesh.

Multumiri lui Cosmin pentru imagini si lui Mihai, Daniel, Cristi si Maria pentru informatii.

Comentarii

comentarii