VIDEO Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit în marginea Câlnicului

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit în marginea unei păduri de la marginea Reșiței, în cartierul Câlnic. Cineva a aprins intenționat iarba uscată, cert este că flacările au cuprins cu repeziciune vegetația uscată fiindcă la Reșița nu a mai plouat de mult. Totul este uscat și nu este nevoie decât de o scânteie pentru a provoca un dezastru fiindcă în zonă sunt litiere de salcâm și rășinoase.

Flăcările au scăpat de sub control și au intrat cuprins dealul de la poale și până în pădure amenințând să se extindă și la pădurea de molid pârjolind totul în cale. Focul a cuprins iarba și tufișurile și o plantație de foioase din apropiere și s-a apropiat de case.

Pentru oprirea și lichidarea focului au intervenit pompierii militari de la ISU Semenic şi localnicii care s-au luptat cu focul întreținut și de un vânt destul de tare, mai bine de 3 ore. La poala dealului, la nici 500 de metri de locul incendiului, se afla primele case ale cartierului.

În prezent, nu se știe cine a provocat focul, nu se cunoaște autorul, dar este cunoscut faptul că incendierea pajiștilor uscate este o practică generală a crescătorilor de animale. Cu toate că există legi care interzic și pedepsesc acest lucru, până în prezent în Caraș Severin, nimeni nu a fost prins și nici amendat niciodată. Prin foc se ard pajiștile de resturile vegetale, fân și spini ce ar trebui îndepărtați de către proprietari – operațiune pentru care iau subvenții de la APIA.

Comentarii

comentarii