VIDEO Unde nu se lucrează bine în capul satului, au de suferit sătenii – inundații la Carașova

O parte a satului Carașova a fost inundată sâmbătă de apa scursă de pe versanți. Temperatura crescută și ploaia pusă peste zăpada de pe dealuri, a dus la topirea bruscă a zăpezii.
Apa a început să se scurgă de pe dealuri spre sat, dar din cauza unor lucrări executate de edilii comunei Carașova pe unul dintre dealuri, cursul firesc al unui torent ce se formează doar când plouă, a fost schimbat. Aceasta în pofida faptului că apa își urma cursul ei firesc de sute de ani în acel loc.

[youtube id=” yudgzoHAMmI”]

Intervenția nefastă a omului asupra naturii și urmările ei, a făcut ca o parte din sat să fie inundată de apa de pe dealuri. În urma lucrărilor la un drum comunal, a fost deviat un mic ogaș așa că, miile de litri de apă pe coasta dealului, au ajuns peste sat.

Apa a curs pe străzi, a intrat în grădini și în curți și din păcate, a inundat și câteva anexe și o fântână – lăsând mai multe familii fără apă potabilă.
La fața locului au venit primarul Mihai Radan și viceprimarul Petru Neagul, dar din păcate, singurul gest pe care l-au făcut, a fost acela de a se urca în mașină și de a da bir cu fugiții la apariția presei. Asta în pofida faptului că în calitatea lor de edili și aleși ai comunității, erau obligați să ofere unele explicații – asta ca să nu mai amintim de măsuri de diminuare sau eliminare a efectului acțiunii lor.

Mai grav este faptul că situația a fost reclamată de mai mulți cetățeni cu mai multe zile înainte de a se ajunge la situația de azi, dar primarul – efectiv i-a ignorat.

Imaginile ne-au fost oferite prin amabilitatea d-lui Petru Crasta din Carașova. mAI MULTE IMAGINI PUTETI VEDEA PE http://blogmediacid.ro

Comentarii

comentarii