VIDEO Unicat in Romania la Zoo Resita – Pereche de magarusi Barok – unicat in Romania

Grădina Zoologică de la Reşita se mândreşte doua exemplare dintr-o specie foarte rară de măgăruşi. Este vorba de măgăruşul de Barock, o specie foarte rară în lume iar grădina zoologică din Reşita este singura din ţara care găzduiește aceste frumoase exemplare. Măgarii de Barock sunt albi şi au ochii albaștri.
Amadeus şi Iduş sunt cei doi măgari de Barock care pot fi admiraţi la Grădina Zoologică din Reşita. Amadeus are, deja, vechime la Zoo, se afla aici încă din vara anului trecut şi este vedeta parcului.

În această iarnă, Amadeus a primit o pereche, pe Iduş, şi îngrijitorii de la Grădina Zoologică spera că, în scurt timp, să apară şi primul pui fiindcă urecheații se înţeleg foarte bine şi au fost deja un cuplu. Măgăruşii nu au pretenţii deosebite în ceea ce priveşte hrana. În schimb, sunt foarte pretenţioşi când vine vorba de socializare. Chiar dacă sunt doar nişte măgari, Amadeus şi Iduş, sunt foarte sufletişti. Meniul lor zilnic este format din apă, mâncare şi multă afecţiune.

La Grădina Zoologică din Reşita a trecut printr-un proces amplu de modernizare, este la standardele europene şi aici sunt găzduite 350 de exemplare din 45 de specii. La nivel european, mai sunt undeva la vreo 2000 de măgăruşi din specia Barok.

Comentarii

comentarii