VIDEO Universitatea Eftimie Murgu – 21 de ani de colaborare cu Universitatea Gelsenkirchen

Oaspeți din mediul academic german veniți la UEM pentru a evidenția cei 21 de ani de colaborare cu Universitatea Gelsenkirchen. Conducerea academică a Universității de Științe Aplicate „Westfälische Hochschule” Gelsenkirchen, Germania, a venit la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița pentru a evidenția soliditatea colaborării de-a lungul celor 21 de ani de parteneriat, pentru a aprofunda legăturile pe domeniile deja consacrate și pentru a identifica noi direcții în relația existentă, dar și pentru a face cunoștință cu noua conducere a instituției de învățământ superior din Reșița și a pune bazele viitoarelor proiecte.

Anul acesta se împlinesc 21 de ani de când UEM menține parteneriate cu universități marcante din străinătate prin programul Erasmus+ privind mobilitatea studenților și profesorilor. Coordonatorul programului Erasmus încă de când a fost lansat, în 1997, este prof.dr. Doina Frunzăverde.

Parteneriatul cu Universitatea de Studii Aplicate din Vestfalia s-a încheiat însă în anul 1995 și s-a menținut până în prezent, fiind cel mai vechi parteneriat pe care UEM îl are.

Odată cu lansarea programului Erasmus în anul 1997 UEM a trimis în Germania la Universitatea de Științe Aplicate Gelsenkirchen 3 studenți, unul dintre ei aflându-se astăzi la conferința de presă. Este vorba de conferențiarul Florin Micloșină. De atunci UEM a trimis la universitatea germană un număr de 40 de studenți, în medie cam 2 studenți pe an mergând în strănătate la studii prin programul Erasmus. De foarte mulți ani există însă și un schimb de cadre didactice între UEM și Gelsenkirchen, dar și colaborări în cercetare în domeniul construcțiilor de mașini, electromecanică, știința materialelor.

Conducerea UEM a precizat în cadrul conferinței de presă că își dorește să fructifice această colaborare și să implementeze noi proiecte de studiu și cercetare.

Comentarii

comentarii