VIDEO Viaţa i-a devenit un calvar. Un bocșan a ajuns să trăiască cu un muntele de gunoi în putrefacţie la geam

Un locuitor din Bocșa de pe Strada Republicii de la numărul 111, a ajuns în pragul disperării. Lângă casa lui, a fost depozitat un morman de mâl, pământ și noroi. Și vorbim aici de un morman de câteva tone, aproape cât casa omului. Acestea au fost scoase din albia pârâului Moraviţa în urma unor lucrări de excavare şi draglare a albiei. Apă murdară și mâlul s-au scurs și s-au impregnat în sol ajungând în curtea și casa omului. Mirosul este pestilențial și a invadat toată zona.

La vreo 500 de m de intrarea în orașul Bocșa dinspre Timișoara , te întâmpină un monument cum rar îți este dat să vezi: un morman de nămol, pământ și materie vegetală în descompunere. Cam tot ce poate exista și se adună în zeci de ani în albia unui pârâu ce trece printr-un cartier cu câteva sute de case și fără canalizare, dar cu apă curentă.

În urma unor lucrări de decolmatare a albiei pârâului Moraviţa pe raza localității Bocșa Română, firma ce a realizat lucrarea, a lăsat în urma ei un munte de mocirlă și pământ, iar asta la doar câțiva metrii de Drumul Național 58B. Frumoasă imagine poate fi văzută de toți timișorenii care au venit în weekend la Garâna şi Trei Ape.

Cel mai mult are de suferit un locatar, Ioan Korsos. Omul are casa pe malul pârâului, la nici un metru de acest munte de mizerie. Omul spune că stă în fața casei cu mormanul de pământ și gunoi de aproximativ două săptămâni, iar odată cu temperaturile caniculare acesta, mâlul din interior a început să fermenteze și să producă un miros puternic, pestilențial de putrefacție.

Ioan Korsos spune că a încercat să ia legătura cu administrația locală a orașului Bucșa, dar care administrație l-a evitat voit, nici măcar nu l-a băgat cineva din Primărie în seamă. Azi a fost din nou la Primaria, dar acolo era o ședință așa că, nu a rezolvat nimic. Acesta spune că a sunat și la autoritățile județene care l-au îndrumat la Apele Române și Garda de Mediu. De acolo a fost trimis din nou la Primaria Bocșa. A făcut sesizări, reclamații, dar cu atât s-a ales. Nimeni nu a venit să ia pământul din fața casei omului. Ioan Korsos spune că mirosul invadează toată zona, dar la el se simte cel mai puternic. Ba mai mult, omul se teme și de o explozie sau moarte subită fiindcă se știe că materia vegetală și organică intrată în descompunere și putrefacție, degajă metan, dar și alte gaze periculoase. În zilele calde, mirosul este foarte puternic și omul spune că a ajuns să îi fie teamă pentru sănătatea lui deoarece aerul devine irespirabil.

Comentarii

comentarii