VIDEO Vicele Ionesie Ghiorghioni – cercetat, anchetat si reținut de DNA

UPDATE 3
În urma audierilor, procurorii DNA de la Timișoara,au decis reținerea pentru 24 de ore a vicepreședintelui Cj, Ionesie Ghiorghioni.
UPDATE 2 Pe site-ul DNA apre informația precum că, concomitent, în județ mai au loc alte 6 perheziții legate de acest caz. Una la domiciliul vicepreședintelui CJ din Bucova, o alta la sediul firmei Fagex coordonată de Ghiorghioni, apartamentul familial din Oțelu Roșu a fost și el în vizorul DNA, și o alta, la Colegiul Bănățean – tot din Oțelu Roșu- loc în care soția dânsului, Rozina Ghiorghioni, este profesor și a fost director mai bine de 10 ani. O altă percheziție se desfășoară la locuința de serviciu a lui Ghiorghioni din Reșița, plus cea din biroul CJ. DE aici, vicepreședintele, împreună cu anchetatorii și procurorii DNA, s-au deplasat împreună cu anchetatorii, la locuința de serviciu din zona Poliției.
După nici jumătate de oră, convoiul mașinilor DNA, a pornit spre sediul regional din Timișoara unde va avea loc ancheta. Acolo se va decide dacă va rămâne în arest sau se va intoarce acasă pentru a fi cercetat în stare de libertate.
Se pare că, soția și fiica vicepreședintelui CJ, au fost chemate și dânsele pentru cercetări la sediul DNA.
În cercetări este prins și nepotul lui Ionesie Ghiorghioni, tânărul Cosmin Ghiorghioni. De asemenea, Ghiorghioni este acuzat și de două infracțiuni de trafic de influență. Vicepreședintele CJ neagă toate acuzațiile și spune că este vorba de o înscenare politică.

[youtube id=”bZpyVOLPRiI”]

Vă reamintim că Procurorii DNA, cu sprijinul celor de la DGA, l-au surprins pe Ghiorghini după ce a încasat 20.000 lei drept șpagă. Conform primelor informații, operațiunea de astăzi este finalul unei ample acțiuni a anchetatorilor anticorupție, care au monitorizat modul în care se atribuiau contractele publice la consiliul județean. Ghiorghioni a primit în repetate rânduri șpagă pentru a asigura atribuirea lucrărilor de întreținere de drumuri și de deszăpeziri către cei care aveau grijă să-i dea 10% din valoarea contractului.

Comentarii

comentarii