VIDEO Victimele Revoluţiei din Decembrie ’89, au fost comemorate la Reşiţa

Eroii-martiri ai Revoluţiei din Decembrie ’89, au fost comemoraţi la Reşiţa, la troița ridicată în Piața 1 Decembrie 1918. Manifestarea a început cu o slujbă religioasă şi a continuat cu un moment de reculegere. IN acelasi loc s-a tinut un parastas în memoria celor răpuşi de gloanţe in decembrie 1989 la Resita.

Revoluţionari şi reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale sau rude şi prieteni ai eroilor căzuţi pentru libertate, au fost prezenţi în centrul civic al municipiului şi au depus coroane de flori la troiţa ridicată în centrul municipiului Reşiţa.

Pe 21 decembrie 1989, reşiţenii şi caransebeşenii li s-au alăturat timişorenilor şi lugojenilor, pentru schimbarea regimului din România, aşa încât au ieşit cu miile în stradă. Ambele municipii din Caraş-Severin, Reşiţa şi Caransebeş, au fost declarate, ulterior, oraşe martir.

În evenimentele din Decembrie 1989, la Reşiţa şi-au pierdut viaţa 22 de persoane, iar la Caransebeş, trei, iar alte câteva zeci au fost rănite. Reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari din Caraş-Severin au solicitat sprijin pentru ridicarea unui monument în memoria acestora.

Comentarii

comentarii