VIDEO Victor Ponta la Resita: ,,Am fost împreună și când am câștigat și când am pierdut”

Deși a declarat că nu a fost o coordonare voită, fostul prim-ministru Victor Ponta a venit la Reșița în aceeași zi cu Traian Băsescu.
Venit să sprijine candidații propuși de PSD pentru alegerile locale, Victor Ponta a susținut că a ales Reșița în mod special pentru că aici sunt oamenii cu care se cunoaște de foarte mulți ani și cu care ”am fost împreună și când am câștigat și când am pierdut”.

”Cred sincer că pe 5 iunie în județ candidații pe care PSD-ul i-a propus și pe care îi susțin cu toată convingerea, cred că o să facă treabă bună pentru cei care îi aleg și, de asemenea, mai cred că în toamnă la alegerile parlamentare vom putea să obținem din nou sprijinul oamenilor așa cum l-am obținut în 2012”, a precizat Victor Ponta.
Acesta a ținut să sublinieze încă o dată că românii sunt un popor care nu se abate de la legenda Meșterului Manole: ”În 2012 am luat țara într-o criză gravă, am arătat că se poate să fim și prima economie din europa în creștere și că sunt bani și de salarii și de pensii și de investiții locale din fonduri europene, după care în ultimele 6 luni am vrut să vedem cum e și cu ceilalți, cu guvernul lui și cu guvernul lor (actual). Se pare că rezultatele..le vedeți cu toții, așa că soluția în care eu cred pentru România este ca în noiembrie să avem în birou o majoritate și un guvern PSD-ALDE-UNPR care să reia și să repare ce se strică în 2016, să reia lucrurile de acolo de unde le-am lăsat în 2015, inclusiv să-i sprijinim pe aleșii noștri locali”, a spus Victor Ponta.

”Eu sunt un fost, ca și domnia sa (Traian Băsescu), noi ăștia foști avem multe idei, ceea ce e important este ca fiecare să vadă ce a lăsat în urmă și în niciun caz nu sunt eu cel care să facă analiza sau clasamentul. Relevant este ce se întâmplă astăzi și cred că cea mai importantă comparație este între guvernul PSD-ALDE-UNPR și guvernul domnului Iohannis”, a mai spus Ponta referindu-se la performanțele celor două guverne și a modului de lucru, a lipsei fondurilor europene în 2016, a banilor pentru agricultură și a altor lipsuri. Acesta a subliniat că anul acesta guvernul lui Iohannis nu este nici la 40% din ceea ce a făcut guvernul Ponta. Despre Băsescu a mai spus că nu-l interesează ce face pentru că a văzut ce a făcut în trecut.

Victor Ponta nu-și mai dorește funcții executive, nici chiar de prim-ministru dacă PSD-ul va câștiga și că are cel puțin 5 miniștri din Guvernul său care ar putea ocupa funcția de prim-ministru ”până li se face și lor un dosar”, afirmând că în prezent celor care fac ceva pentru țară li se face dosar.
Despre multitudinea de candidați la funcția de primar din această campanie a spus că sunt foarte ”curajoși” sau ”inconștienți” să candideze pentru că ”orice semnătură pusă” le poate aduce pe cap DNA-ul.
Simțindu-se dator să atenționeze electoratul, Victor Ponta a făcut previziuni sumbre pentru 2017. ”Dacă în 2016 nu se face nimic, se merge doar din inerția anilor trecuți, 2017 va fi un an de criză foarte, foarte dură pentru România, restul Europei nu merge bine și cu doar 4% creștere suntem total în afara trendului european, dacă în 2017 avem guvernul președintelui o să pățim la fel, dar de data asta să nu mai spună oamenii că nu au știut ce îi așteaptă.”

Comentarii

comentarii