VIDEO Vizita la nivel inalt in Caras Severin – Ambasadorul Belgiei a vizitat Slatina Timis si Resita

Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a găzduit astăzi o conferință pe tema ”Sănătate cu și pentru oameni”, care l-a avut ca oaspete de seamă pe ambasadorul Belgiei la București. Acesta a vizitat comuna Slatina Timiș, unde se implementează un sistem sanitar după model belgian.

Ambasadorul Belgiei la București, Excelența Sa Thomas Baekelandt se află zilele acestea în județul Caraș-Severin, la invitația Asociației de Ajutor Mutual Slatina Timiș. Acesta a participat, în comuna Slatina Timiș, la lansarea unui studiu de caz care demonstrează eficiența sistemului sanitar implementat în comună, unul bazat pe contribuția membrilor. În schimbul a 25 de lei pe an, locuitorii din Slatina Timiș primesc servicii medicale și sociale, beneficiind inclusiv de îngrijire la domiciliu.

Asociația de Ajutor Mutual Slatina Timis este o organizație neguvernamentală și non profit, înfințată în 1992 cu ajutorul mai multor organizații din Belgia și a Fundației pentru Dezvoltarea Asociațiilor de Ajutor mutual din România. Se numără printre primele ONG-uri din țară și printre puținele care au rezistat de-a lungul timpului.

Comentarii

comentarii