VIDEO Vremea rea a spart Festivalul de folk de la Garâna, dar the show must go on – Spectacolul continua

Folkul a răsunat iar la Garâna pe scena din Valea Lupului, martora atâtor ediții în care acordurile muzicale sau împletit cu priveliștea de basm și cu entuziasmul celor pasionați de acest gen.
Deși ploaia amenința încă de la începutul spectacolului în a doua seară, oamenii din toate colțurile țării au venit să fie părtașii unui spectacol mai măreț decât cele precedente prin faptul că scenă a fost refăcută după incendiu devastator care a distrus-o și și-a așteptat mai dornică și mai primitoare invitații. Un public numeros a aplaudat și a cântat alături de artiștii acestei ediții. Peste 600 de oameni au venit la noua scenă și mulți dintre ei sunt părtași ai acestui maraton de muzică și voie bună de ani de zile. Deși la concert spectatorii vin îmbrăcați mai elegant, la Garâna, la orice festival, costumele și hainele de fițe sunt înlocuite cu treninguri călduroase, cu jachete, hanorace, pălării și pelerine de ploaie.

Artiștii spun că nicăieri nu se aude folkul cum se aude la Garâna și că vin cu drag de fiecare dată, pentru public, pentru evenimentul care se desfășoară an de an, și mai ales anul acesta au dorit să fie alături de inițiativa organizatorilor de a duce mai departe acest festival, chiar dacă au trecut printr-un incendiu care a devastat scena. Mulți dintre artiști au donat onorariile reconstrucției scenei de la Garâna.

Din păcate, cu toată bunăvoința și cu toată dragostea pentru spectacolul de folk al spectatorilor și artiștilor, se pare că natura și ploaia au fost mai tari și i-au alungat din Poiană Lupului. Aceștia și-au dat întâlnire cu folkul și muzica bună în această seară în Poiana Lupului.

Comentarii

comentarii