VIDEO Zilele bibliotecii Bocșa- 60 de ani de activitate

Biblioteca Bocsa (22)Biblioteca Bocsa a fost din nou in sarbatoare. Motivul?  Aniversarea a 60 de ani de existență a Bibliotecii Orașenești ”Tata Oancea”. Cei 60 de ani de biblioteca la Bocsa, au fost marcati prin diferite actiuni culturale, printre care proiectii de film, lansari de carte sau spectacole de dans medieval.
Deschiderea festivă a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Bocșa, în prezența oficialităților locale și județene, a unor oameni de cultură, colaboratori și utilizatori ai serviciului bibliotecii. Cu această ocazie a fost lansată monografia ”Biblioteca între misiune și pasiune”. Lucrarea a fost concepută de directorul instituției, Gabriela Șerban, auoare ce a trecut în revistă cei 60 de ani de activitate, lectură și bibliotecă publică la Bocșa.

Acțiunile s-au mutat apoi la sediul instituției aniversate, unde a avut loc vernisarea expoziției ”Bocșa în altfel de culori”, a artistului plastic Bogdan Piperiu.
,,Au mai fost programate și câteva lansări de volume, iar seara, în parcul din fața primăriei, bocșenii s-au putut bucra pentru prima dată în orașul lor de spectacole de dans medieval și simulări de luptă. Programul artistic a fost prezentat de ”Ordinul cavalerilor de Hunedoara”.
Evenimentele destinate aniversării bibliotecii din Bocșa au continuat și în zilele următoare cu lansări de carte, vizionări de film și simpozioane dedicate sculptorului monumentalist Constantin Lucaci și regizorului Ioan Cărmăzan” spune primarul orașului, Eugen Cismăneanțu.

Comentarii

comentarii