VIDEO Ziua a treia a Festivalului International de Folclor Hercules, Baile Herculane 2015

Editia jubiliara a celui mai lung festival de folclor din Romania, editia cu numaru 45, a ajuns in ce-a de a treia seara.
Seara de miercuri a fost o seara splendida, cu un timp frumos, cu cascade de aplauze si cu multe momente emotionante. A fost seara in care moldovenii de la ,,Margaritare Basarabene,, au sustinut un spectacol care a ridicat publicul in picioare. Finalul a fost unul de inalta incarcatura emotionala prin mesajul patriotic pe care l-au transmis.
Au urcat pe scena rromii de la ,,Ansamblul Rromales,, din Greoni, ,,Hora Carasului,, din Oravita si ,,Resiteana,, din Resita.
,,Ansamblul Fundacio Columbia Folklore din Columbia,, a prezentat un spectacol plin de culoare, rafinament si traditie. Publicul a simtit daruirea si a vazut talentul artistilor din Columbia iar acest lucru s-a vazut in urarele si ropotele de aplauze care au tinut minute intregi.

Un spectacol de exceptie a fost oferit de tinerii si frumosii dansatori – membrii ai ,,Ansamblului Resiteana din Resita,,. Chiar daca este unul dintre cele mai intinerit ansambluri – fiindca acesta a luat fiinta in 1970, membrii acestuia au dat dovada de un profesionalism adevarat ce se poate obtine doar prin ore si zile intregi de munca si repetitii. Totul a fost la superlativ, de la solisti alaturi de membrii orchestrei si terminand cu miscarea scenica si dansul artistilor, totul a fost perfect. Trebuie spus ca instructorul coregraf Nitu Moica, a fost tot timpul cu ochii pe artisti urmarindu-i, cand din culise – cand din fosa din fata scenei.

Penultima seara a Festivalului Hercules, seara de joi, va fi una in care va predomina cultura si limba slava.
Spectacolul ce va incepe la ora 19 pe scena Teatrului de vara din Parcul Vicol.

Mai trebuie adaugat ca in randul spectatorilor, au putut fi vazuti directorul festivalului, Gheorghe Tunea, viceprimarul orasului, Gore Domilescu, alaturi de consilieri locali si sute de spectatori din oras, dar si turisti veniti in statiune din toata tara.

Si nu este de omis prezentarea festivalului realizata de cei doi ,,D,, Dan Liut cu Dragan.

Asa cum am promis, InfoCs.ro va prezinta programul zilei de azi – joi 10 iulie, dar si un rezumat video al spectacolului de aseara. Ramaneti pe InfoCs ca sa vedeti maine ce s-a intamplat azi!

Programul ultimelor doua zile ale festivalului:

Ora 19:00
Ansamblul Margaritare Basarabene din Republica Moldova
Ansamblul Vargovcan – Hanusovce din Slovacia
Ansamblul ORO din Nis, Serbia
Ansamblul Kremikovche din Bulgaria
Ansamblul Mirche Acev din Skopi, Macedonia
Ansamblul Iedera din Otelu Rosu, Caras Severin
Fanfara de copii Bania din Bania

Vineri 10 iulie 2015

Ora 19:00
Teatrul de Vara din Parc Vicol Baile Herculane
Ansamblul Semenicul al Centrului Culturii Traditionale Caras Severin
Ansamblul Kud Majdanpeck din Serbia
Ansamblul Mirche Acev din Macedonia
Andamblul WICI Song and Dancer Theater din SUA
Ansamblul Kremikovche din Bulgaria
Ansamblul Datina Ghiroda din Timis
Ansamblul Armenisana din Armenis
Ansamblul Zestrea Gugulanilor de pe langa Muzeul Regimentului de Granita, Caransebes

Comentarii

comentarii