VIDEO ,,Ziua donatorului de sânge” pe Semenic, cu foc de tabără și invitați din toată țara

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge a fost marcată într-un cadru festiv, dar prietenesc, în judeţul Caras Severin. Aproximativ 50 de persoane – donatori și cei implicați în campaniile „Un strop de sânge pentru un copil” inițiate de Lili Gherle, s-au strâns pe Muntele Semenic, la Cabana Andra, locul nefiind ales întâmplător. Proprietarul cabanei, Dorin Soare, este un susținător al campaniilor de donare de sânge și implicit – un donator direct. Au fost prezenţi donatori din judeţul Caraș Severin, donatori din judeţul Argeş, medici şi asistente de la Centrul de Transfuzie Reşita, reprezentanți ai Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița, reprezentanți ai Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Semenic”, ai Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din București și din partea presei.

,,Mulţumesc tuturor care au dat dovadă de solidaritate la acest eveniment. Pot spune că am fost plăcut surprinsă de ajutorul primit din partea lor, fiecare a contribuit cu ceva pentru bună desfăşurare a evenimentului. Fiecare donator a primit o diplomă de recunoştinţă care sper să rămână un simbol viu pentru dragostea lor faţă de suferinzii din spitale. A fost, este şi cu siguranţă mereu va fi nevoie de fluidul vital „SÂNGE” a spus organizatoarea evenimentului, Lili Gherle.

După premiere şi discuţii în ceea ce priveşte lupta de a aduce la Centrul de Transfuzie donatori în număr cât mai mare, cei prezenţi s-au bucurat de aerul de munte, de atmosfera de prietenie și căldura uni foc generos de tabără fiindcă temperatura coborâse în timpul nopții la vreo 5-6 grade.

Și ca totul să fie perfect, așa cum se cere la un foc de tabără, Laurenţiu Radu a întreţinut atmosfera în acorduri de chitară. restul cu vocea. După cum au știut și putut fiecare. Și fiindcă distracție fără mâncare nu se poate, la dispoziția celor prezenți au fost două cazane: unul cu gulaș iar celălalt cu …sarmale. Vreo 450 de bucăți, adică, vreo 7-8 de persoană.

,,Mulţumesc sponsorilor: primarul localității Văliug, Sorin Blaga, SC YSL Lussy SRL Bozovici, SC Dușan și Fiul SRL Reşita, SC Scara Gold Shols SRL Resita, Cabana Andra Semenic, Asociaţia Lauras Anina și nu în ultimul rând Presei Cărășene care mi-a fost mereu alături. Donatorilor, le urez ,,La mulţi ani” ! a mai spus Lili Gherle.

Comentarii

comentarii