VIDEO Ziua Internaţională a Poeziei a fost celebrată la Reşiţa

Ziua Internaţională a Poeziei a fost celebrată la Reşiţa printr-un inedit cenaclu literar, care şi-a propus să treacă în revistă creaţiile unor poeţi valoroşi, ce nu şi-au găsit deocamdată locul în manualele şcolare. Manifestarea a fost coordonată de tânărul poet reşiţean Christian Bistriceanu, care s-a adresat de la această dată elevilor de Liceul de Artă din municipiu.

Organizată de Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” cu prilejul Zilei Internaţionale a Poeziei, lecţia deschisă despre arta versificaţiei şi a mesajului poetic a avut loc în Sala Lira a Liceului de Artă, acolo unde elevii de gimnaziu l-au avut ca dascăl şi îndrumător pe Christian Bistriceanu, unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai noului val din poezia reşiţeană. În loc să le vorbească despre frumuseţea poeziei, coordonatorul ineditului cenaclu a preferat să dea, indirect, cuvântul câtorva dintre poeţii săi preferaţi. Christian Bistriceanu şi tinerii săi ucenici au citit din creaţiile unor poeţi valoroşi, care nu pot fi găsiţi deocamdată în manualele şcolare.

În partea a doua a atelierului literar organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Poeziei, Christian Bistriceanu i-a provocat pe elevi la un exerciţiu creativ aplicat şi în cadrul cercului literar săptămânal pe care îl coordonează: tinerii au fost invitaţi să participe la scrierea unui poem colectiv, care a fost citit ulterior în faţa auditoriului prezent la Sala Lira. Evenimentul artistic a fost completat în mod fericit de un acompaniament muzical asigurat, bineînţeles, de elevi ai Liceului de Artă.

Comentarii

comentarii