VIDEO Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului a fost marcată la Reșița

Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului a fost marcată la Reșița de Asociația Diabeticilor Caraș-Severin. Reșițenii și-au putut testa gratuit glicemia, și au primit sfaturi cu privire la modalitățile de prevenție a bolii.
Zeci de reșițeni au răspuns invitației Asociației Diabeticilor Caraș-Severin de a-și testa gratuit glicemia. Acțiunea s-a desfășurat la sediul asociației, din incinta Policlinicii Nr. 2 din Centrul Civic, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului, una dintre cele mai periculoase boli ale secolului. Este o afecțiune tăcută, de multe ori fără simptome în faza incipientă, iar dacă nu e depistată la timp poate duce la complicații dintre cele mai grave. În timp diabetul afectează întregul organism al omului. Boala poate fi controlată prin tratamente și un regim strict. Cea mai importantă este monitorizarea și menținerea glicemiei la un nivel scăzut.

Cu 120 de membri în acest moment, Asociația Diabeticilor Caraș-Severin vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate atât cu testări gratuite ale glicemiei cât și cu sfaturi privitoare la regimul ce trebuie urmat pentru a ține boala sub control.

Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății și a Federației Internaționale de Diabet. Potrivit Federației Internaționale de Diabet, în anul 2015 aproximativ 415 milioane de oameni sufereau de diabet la scară mondială, adică 8,3% din populația adultă. În România, în 2015 numărul diabeticilor aflați în evidențele Ministerului Sănătății era de peste 999 de mii, 73 de mii fiind identificați numai în cursul anului trecut. Conform CNAS între 2006 și 2016 numărul persoanelor pentru care s-au decontat tratamente pentru diabet s-a dublat iar costurile au crescut de 6 ori.

Comentarii

comentarii