VIDEO Ziua produselor agroalimentare româneşti a fost marcată şi la Reşiţa

Ziua produselor agroalimentare româneşti a fost marcată şi la Reşiţa prin organizarea unui târg în piaţa volantă din municipiul de pe Bârzava. Producători din Banatul montan au adus tot ce e mai bun din gospodărie pentru ca reşiţenii să guste, să cumpere şi să se pregătească pentru sezonul rece.

Organizată pentru prima oară, Ziua produselor agroalimentare româneşti, a adunat producători din Banatul Montan care au adus cu ei: fructe şi legume pentru compoturi şi murături, miere, slănină, cârnaţi afumaţi, caltaboş, pâine, brânză, sucuri de fructe, dar şi zacuscă făcută după reţetele din Banat.

Cumpărătorii nu au întârziat să vină căutând în principal legume pentru murături.

Prin instituirea acestei zile se dorește încurajarea producției agricole naționale pentru consumatorii români, precum și pentru cei ce dețin spații de vânzare (comercianți), producătorul urmând să prezinte, cu prilejul acestei zile, produse autohtone de calitate. De asemenea, se dorește îmbunătățirea statutului producătorului român în lanțul alimentar scurt și încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone și de produse tradiționale.

Comentarii

comentarii