VIDEO Iarnă grea, dar fără drumuri blocate în Caraş Severin

Deși a nins continuu de aproape 24 de are iar stratul de zăpadă oscilează de la un metru pe Muntele Semenic și până la aproape 30 de cm în Reşiţa, din fericire, în Caraş Severin, problemele nu sunt prea mari.

La primele ore ale dimineţii, mai multe localităţi au fost fără curent electric, dar nu au fost drumuri blocate- cu excepţia drumului judeţean care leagă Pasul Prislop de staţiunea Semenic. Din cauza viscolului, drumul a fost închis încă de ieri după masă iar astăzi, în jurul orei 10, acesta a fost deschis pe un fir.
Problemele care au existat totuşi au fost create de şoferii unor tir-uri care nu au avut echipate maşinile cu lanţuri- aşa cum cere legea, dar vina a fost aruncată tot pe drumari.
În Reşiţa, în regim non stop, primăria acţionează cu mai multe utilaje cu lamă şi răspânditor de material antiderapant. Cetăţenii au ieşit şi ei cu lopeţile şi fiecare curăţă în faţa blocului în care locuieşte.
Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ninsori, ploi abundente, polei şi intensificări de vânt valabilă astăzi , până la ora 20. Vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub formă de ninsoare în Banaţ – Crişana, Maramureş, şi zona montană. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25…30 l/mp în Carpaţii Orientali şi în estul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare, iar în zona de munte şi în sud-vest va viscoli ninsoarea.

Comentarii

comentarii