Vigilia pascala cu bisericile goale la Reşita VIDEO

Vigilia pascala cu bisericile goale la credincioşii catolici. Creștinii catolici din Banatul Montan, la fel ca cei din toată țara, au întâmpinat sărbătoarea paștilor, acasă, în fața televizoarelor și a calculatoarelor. La fel ca în Vinerea Mare, aseară, preoții catolici au săvârșit Vigilia pascală cu bisericile goale.

Preoţii parohi au înțeles necesitatea momentului și le-au cerut credincioșilor să stea acasă și să urmărească serviciul religios live, pe internet. Majoritatea bisericilor au transmis în direct toată ceremonia pascală, exact ca și când în strane ar fi avut sute de credincioși.

Părintele Puskas Attila de la Biserica ,,PreaSfânta treime” din cartierul Govândari, împreună cu cantorul Cristea Mihaly și profesorul organist Cristian Roșoagă, au susținut un ceremonial religios de mare încărcătură sentimentală și spirituală. Ceremonia s-a desfășurat conform canoanelor bisericești din Banatul Montan, adică în patru limbi: română, germană, maghiară și croată. Adică limba celor patru mari etnii ce trăiesc în jurul Reșiței, în comunități compacte.

Vigilia pascala cu bisericile goale la credincioşii catolici. La casele lor, credincioșii au aprins lumânări și au ciocnit ouă roșii așa cum cere tradiția creștinească. Dimineață, în bisericile catolice va avea loc un serviciu religios special dedicat primei zi de paști care va fi transmis live pe internet. Oamenii spun că le este greu, dar vor trece și peste asta și oriunde s-ar afla, acasă sau la biserică, IIsus Cristos este printre ei fiindcă El a înviat pentru mântuirea lor.

Comentarii

comentarii